1. Pećnicu zagrijte na 180C/Plin 4.
  2. U zdjelu iznad slabe vatre stavite narezane kruške, jabuku, nektarine i sok limuna. Neka se zagrijava 10 minuta.
  3. Za crumble nadjev, u zdjeli, rukama trljate maslac i brašno dok ne postignete teksturu sličnu krušnim mrvicama. Dodajte preostale suhe sastojke i demarara šećer. Ostavite sa strane.
  4. Uzmite manji kalup za pečenje. Na dno rasporedite toplo voće, zajedno s narezanim bananama. Pospite zlatnim sitnim šećerom.
  5. Na voće stavite smjesu za crumble i pecite 20-30 minuta ili dok se po vrhu ne pojavi zlatno smeđa boja. Odmah poslužite s vrhnjem ili kremom

Sastojci

  • 2 kruške
  • 1 jabuka
  • 2 nektarine
  • ½ limuna, samo sok
  • 1 banana, narezana na ploške
  • 3 žlice zlatnog sitnog šećera
  • Za crumble nadjev
  • 200g običnog brašna
  • 100g maslaca
  • 60g zobenih pahuljica
  • 1 velika šaka sjemenki bundeve
  • 30g badema u listićima
  • 2 žlice sezama
  • 4 žlice demerara šećera
  • Za posluživanje
  • vrhnje ili krema

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve