Voćni desert

Rudolph Van Veen koji vodi četiri kulinarske emisije na programu kanala 24Kitchen, kuhar je sa brojnim ukusnim receptima u repetoaru. Otkrijte njegovu varijantu vočnog deserta!

 

Sastojci

  • Sastojci maline kupine 2 žumanjka 1 jaje 4 žlice šećera 1 čaša vina Sira

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. Na dno dviju vinskih čaša stavite voće - zrna grožđa, maline, kupine.
  • 2. Za kremu zabaione u posudu stavite žumanjke i jaje. Dodajte šećer (ako želite da je desert slađi, dodajte 5-6 žlica šećera) i crno vino.
  • 3. Posudu kuhajte na pari i miješajte pjenjačom dok smjesa ne postane pjenasta i ne posvijetli, oko 10 minuta.
  • 4. Zabaione izlijte po voću i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve