Ova britanska kuharica i ljubiteljica hrane ujedno je i pobjednica jedne od sezona emisije The Greate British Bake Off.   Sebe opisuje kao jednostavnu ženu koja voli svoju obitelj i hranu, a donosi vam razne ukusne recepte koji će oduševiti vašu obitelj! 

Sastojci

  • 4 manje tortilje od pšeničnog brašna, izrezane na kvadratiće veličine 1 cm
  • 20 g neslanog maslaca, otopljenog
  • 35 g smeđeg šećera
  • ½ žličice mljevenog cimeta
  • prstohvat soli
  • 400 g svježih jagoda, opranih i narezanih na četvrtine
  • 1 velika naranča, oguljena i izrezana na kriške
  • 125 g sušenog ananasa, grubo narezanog
  • 200 g bijelog grožđa, raspolovite bobice
  • 200 g smrznutih borovnica
  • 150 g smrznutih malina
  • 3 marakuje, raspolovite ih i žlicom izvadite pulpu
  • 2 žlice suncokretovih sjemenki
  • 25 g svježeg peršina ili metvice, grubo nasjeckanog

Priprema

  • 1. Započnite s izradom hrskavih tortilja. Pećnicu zagrijte na 200 °C ili 180 °C s kruženjem zraka. Komadiće tortilja u jednom sloju rasporedite u veliki pleh. Prelijte ih otopljenim maslacem, pa lagano razbacajte rukama da obložite svaki komadić.
  • 2. Pospite ih šećerom i cimetom, pazeći da ih dobro obložite. Posolite ih.
  • 3. Tortilje prebacite u pećnicu i pecite 10 minuta. Pazite da ne zagore.
  • 4. Na pola pečenja izvadite pleh i okrenite komadiće tortilja, pa ih na još 5 minuta vratite u pećnicu. Spremni su ako hrskaju kada protresete pleh. Mislite li da im treba dulje, ostavite ih još nekoliko minuta u pećnici, ali ih obavezno držite na oku.
  • 5. Kad su tortilje hrskave, ostavite ih na pladnju da se malo ohlade i osuše dok slažete salatu.
  • 6. Sve sastojke salate pomiješajte u velikoj zdjeli. Možete ih pomiješati neposredno prije posluživanja, kako bi smrznuto voće ostalo smrznuto.
  • 7. Voćnu salatu poslužite u zdjelicama, a vrh pospite hrskavim komadićima tortilja.

Povezani recepti

Vidi sve