Vjenčići s rumom, kompotom od egzotičnog voća i granitom od kokosa

Hidde de Brabander (1980) je kao mali želio dugo vremena postati umjetnik, ali s 14 godina odlučio je postati slastičar. Bio je inspiriran slastičarom iz ulice i odlučio je upisati školu za slastičara, ne znajući zapravo što ga očekuje.

Sastojci

  • Tijesto za vjenčiće
  • 350 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 40 g šećera
  • 200 g jaja
  • 200 ml mlijeka
  • 20 g svježega kvasca
  • 10 g soliSirup od ruma
  • 50 ml vode
  • 250 g šećera
  • 250 ml tamnog ruma
  • Kompot od egzotičnog voća
  • 1 mango
  • 3 kivija
  • 20 g šećera
  • 20 ml bijelog vina
  • 1 limeta
  • Granita od kokosa
  • 20 g suhog ribanog kokosa
  • 300 ml vode
  • 100 g šećera
  • 100 ml kokosova mlijeka
  • Ploške od kokosa
  • 40 g šećera
  • 40 g maslaca
  • 40 g glukoze
  • 40 g brašna
  • 40 g ribanog kokosa
  • Za ukrašavanje
  • 1 karambola
  • 1 limeta
  • Dodatne potrepštine
  • Kalupići u obliku vijenca
  • plastična folija
  • ribež

Priprema

  • Tijesto za vjenčiće
  • 1. U brašnu napravite udubinu te umiješajte šećer, sol, mlijeko, svježi kvasac i jaje.
  • 2. Mijesite te dodajte maslac. Nastavite mijesiti dok ne dobijete gipko tijesto.
  • 3.Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite na toplom da se diže oko 30 minuta.
  • 4. Potom ga mijesite i ponovno oblikujte kuglu.
  • 5. Prekrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da se ponovno digne.
  • 6. Zagrijte pećnicu na 180 °C.
  • 7. Namašćene kalupiće do polovice napunite tijestom.
  • 8. Pecite vjenčiće oko 15 minuta tako da budu zlatno-smeđe boje.
  • Ploške od kokosa
  • 1. Pomiješajte brašno sa šećerom i kokosom.
  • 2. Umiješajte maslac i glukozu.
  • 3.
  • 4. Tijesto oblikujte u štrucu.
  • 5. Pokrijte ga i ostavite da odstoji oko 30 minuta.
  • 6. Narežite tijesto u okrugle ploške promjera oko 4 cm.
  • 7. Pecite ploške oko 10 minuta tako da budu zlatno-smeđe boje.
  • 8. Ploške možete izrezati i kalupom za rezanje.
  • Sirup od ruma
  • 1. Zagrijte vodu i otopite šećer. Dodajte rum.
  • Kompot od egzotičnog voća
  • 1. Voće ogulite i narežite na jednake kockice.
  • 2. Ostatke manga zakuhajte sa šećerom, bijelim vinom i izmiksajte.
  • 3. Dodajte kockice voća, maknite posudu s vatre i ostavite kompot da se ohladi.
  • 4. Začinite kompot koricom limete.
  • Granita od kokosa
  • 1. Zagrijte vodu s ribanim kokosom i ostavite 10 minuta da se kokos natapa.
  • 2. Procijedite, otopite šećer i dodajte kokosovo mlijeko.
  • 3. Tekućinu ulijte u posudu.
  • 4. Zamrznite i redovito miješajte vilicom dok ne dobijete granitu.
  • Posluživanje
  • 1. Prepolovite vjenčić i natopite ga sirupom
  • 2. . Stavite kompot na tanjur i na njega položite natopljen vjenčić.
  • 3. Na njega stavite plošku od kokosa. Uz voće poslužite i sirup od ruma.
  • 4. Prije posluživanja stavite granitu na vjenčić i ukrasite kriškom karambole i koricom limete.
  • Savjet
  • Ne brinite se ako tijesto za vjenčiće bude izgledalo kao rjeđa smjesa, tako i treba biti.

Povezani recepti

Vidi sve