Vjenčići s rumom, kompotom od egzotičnog voća i granitom od kokosa
Recept iz: Hidde de Brabander
Priprema:
Tijesto za vjenčiće
U brašnu napravite udubinu te umiješajte šećer, sol, mlijeko, svježi kvasac i jaje. Mijesite te dodajte maslac. Nastavite mijesiti dok ne dobijete gipko tijesto. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite na toplom da se diže oko 30 minuta. Potom ga mijesite i ponovno oblikujte kuglu.
Prekrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da se ponovno digne. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namašćene kalupiće do polovice napunite tijestom. Pecite vjenčiće oko 15 minuta tako da budu zlatno-smeđe boje.
Ploške od kokosa
Pomiješajte brašno sa šećerom i kokosom. Umiješajte maslac i glukozu. Tijesto oblikujte u štrucu. Pokrijte ga i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Narežite tijesto u okrugle ploške promjera oko 4 cm. Pecite ploške oko 10 minuta tako da budu zlatno-smeđe boje. Ploške možete izrezati i kalupom za rezanje.
Sirup od ruma
Zagrijte vodu i otopite šećer. Dodajte rum.
Kompot od egzotičnog voća
Voće ogulite i narežite na jednake kockice. Ostatke manga zakuhajte sa šećerom, bijelim vinom i izmiksajte. Dodajte kockice voća, maknite posudu s vatre i ostavite kompot da se ohladi. Začinite kompot koricom limete.
Granita od kokosa
Zagrijte vodu s ribanim kokosom i ostavite 10 minuta da se kokos natapa. Procijedite, otopite šećer i dodajte kokosovo mlijeko. Tekućinu ulijte u posudu. Zamrznite i redovito miješajte vilicom dok ne dobijete granitu.
Posluživanje
Prepolovite vjenčić i natopite ga sirupom. Stavite kompot na tanjur i na njega položite natopljen vjenčić. Na njega stavite plošku od kokosa. Uz voće poslužite i sirup od ruma. Prije posluživanja stavite granitu na vjenčić i ukrasite kriškom karambole i koricom limete.
Savjet
Ne brinite se ako tijesto za vjenčiće bude izgledalo kao rjeđa smjesa, tako i treba biti.Sastojci
- Tijesto za vjenčiće350 g brašna 150 g maslaca 40 g šećera 200 g jaja 200 ml mlijeka 20 g svježega kvasca 10 g soliSirup od ruma50 ml vode 250 g šećera 250 ml tamnog rumaKompot od egzotičnog voća 1 mango 3 kivija 20 g šećera 20 ml bijelog vina 1 limetaGranita od kokosa20 g suhog ribanog kokosa 300 ml vode 100 g šećera 100 ml kokosova mlijekaPloške od kokosa40 g šećera 40 g maslaca 40 g glukoze 40 g brašna 40 g ribanog kokosaZa ukrašavanje 1 karambola 1 limetaDodatne potrepštine Kalupići u obliku vijenca plastična folija ribež
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Hidde de Brabander
Pavlova torta s mousseom od viskija i čokolade i s kokicama
Recepti Hidde de Brabander
Punjeni slatki ravioli
Recepti Hidde de Brabander
Canelé (francuski minikuglofi)
Recepti Hidde de Brabander
Cannoli punjeni prozračnim nadjevom od ricotte, s likerom od jaja i limoncella
Recepti Hidde de Brabander
Ušećerena rabarbara s jagodama i sladoledom od jogurta
Recepti Hidde de Brabander
Parfe kolač s brusnicama i slanim karamel-umakom
Recepti Hidde de Brabander
Paprenjaci
Recepti Hidde de Brabander
Kolačići Rose de Reims
Recepti Hidde de Brabander
Pecivo na pari punjeno parfeom od šipka
Recepti Hidde de Brabander
Crêpe Suzette (palačinke u umaku od naranče)