Vjenčići s rumom, kompotom od egzotičnog voća i granitom od kokosa

Priprema:

Tijesto za vjenčiće

U brašnu napravite udubinu te umiješajte šećer, sol, mlijeko, svježi kvasac i jaje. Mijesite te dodajte maslac. Nastavite mijesiti dok ne dobijete gipko tijesto. Pokrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite na toplom da se diže oko 30 minuta. Potom ga mijesite i ponovno oblikujte kuglu.

 

Prekrijte tijesto plastičnom folijom i ostavite da se ponovno digne. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Namašćene kalupiće do polovice napunite tijestom. Pecite vjenčiće oko 15 minuta tako da budu zlatno-smeđe boje.

 

Ploške od kokosa

Pomiješajte brašno sa šećerom i kokosom. Umiješajte maslac i glukozu. Tijesto oblikujte u štrucu. Pokrijte ga i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Narežite tijesto u okrugle ploške promjera oko 4 cm. Pecite ploške oko 10 minuta tako da budu zlatno-smeđe boje. Ploške možete izrezati i kalupom za rezanje.

 

Sirup od ruma

Zagrijte vodu i otopite šećer. Dodajte rum.

 

Kompot od egzotičnog voća

Voće ogulite i narežite na jednake kockice. Ostatke manga zakuhajte sa šećerom, bijelim vinom i izmiksajte. Dodajte kockice voća, maknite posudu s vatre i ostavite kompot da se ohladi. Začinite kompot koricom limete.

 

Granita od kokosa

Zagrijte vodu s ribanim kokosom i ostavite 10 minuta da se kokos natapa. Procijedite, otopite šećer i dodajte kokosovo mlijeko. Tekućinu ulijte u posudu. Zamrznite i redovito miješajte vilicom dok ne dobijete granitu.

 

Posluživanje

Prepolovite vjenčić i natopite ga sirupom. Stavite kompot na tanjur i na njega položite natopljen vjenčić. Na njega stavite plošku od kokosa. Uz voće poslužite i sirup od ruma. Prije posluživanja stavite granitu na vjenčić i ukrasite kriškom karambole i koricom limete.

Savjet

Ne brinite se ako tijesto za vjenčiće bude izgledalo kao rjeđa smjesa, tako i treba biti.

Sastojci

  • Tijesto za vjenčiće350 g brašna 150 g maslaca 40 g šećera 200 g jaja 200 ml mlijeka 20 g svježega kvasca 10 g soliSirup od ruma50 ml vode 250 g šećera 250 ml tamnog rumaKompot od egzotičnog voća 1 mango 3 kivija 20 g šećera 20 ml bijelog vina 1 limetaGranita od kokosa20 g suhog ribanog kokosa 300 ml vode 100 g šećera 100 ml kokosova mlijekaPloške od kokosa40 g šećera 40 g maslaca 40 g glukoze 40 g brašna 40 g ribanog kokosaZa ukrašavanje 1 karambola 1 limetaDodatne potrepštine Kalupići u obliku vijenca plastična folija ribež

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve