Vitello tonnato & Spaghetti aglio olio e peperoncino (Pečena teletina s majonezom s tunjevinom i ljutim špagetima s češnjakom)
Priprema
Vitello tonnato
Zagrijte pećnicu na 100 °C. U tavi zagrijte malo ulja i popržite teleći but s obje strane tako da bude zlatno-smeđe boje. Teleći but stavite na lim za pečenje i pecite u pećnici dok meso ne postigne temperaturu od 48 °C (to traje 20-25 minuta). Izvadite meso iz pećnice, prekrijte ga aluminijskom folijom i pustite da odstoji.
Za majonezu u blenderu izmiksajte žumanjke, ocat, senf, nekoliko kapara i malo soli i papra te postepeno dodajte ulje. Tunjevinu ocijedite, dodajte je majonezi i miksajte u blenderu zajedno sa sokom limuna i filetima inćuna dok ne dobijete umak.
Rikuli dodajte ekstradjevičansko maslinovo ulje i stavite salatu na tanjur. Teleći but narežite na tanke odreske te ih rasporedite po rikoli. Prelijte majonezom od tunjevine i pospite preostalim kaprima. Peršinov list nasjeckajte i pospite njime vitello tonnato.
Spaghetti aglio olio e peperoncino
U loncu s posoljenom vodom skuhajte tjesteninu tako da bude al dente. Češnjak ogulite i nasjeckajte. Iz paprike izvadite sjemenke i nasjeckajte je. Nasjeckajte peršinov list. U loncu zagrijte malo maslinova ulja i popržite papriku i češnjak tako da poprime boju. Ugasite vatru i dodajte tjesteninu, peršinov list i malo ekstradjevičanskog maslinovog ulja. Tjesteninu poslužite na tanjuru s naribanim parmezanom.
Sastojci
- Vitello tonnato maslinovo ulje za prženje 500 g telećeg buta 2 žumanjka 10 ml bijelog vinskog octa 2 žličice senfa glatke teksture 2 žlice kapara 150 ml suncokretova ulja 1 limenka tunjevine sok i kora pola limuna 2 fileta slanih inćuna 75 g rikule ekstradjevičansko maslinovo ulje u spreju pola stručka peršina ravna listaSpaghetti aglio olio e peperoncino 500 g suhih špageta 4 češnja češnjaka 1 ljuta paprika pola stručka peršina ravna lista maslinovo ulje za prženje ekstradjevičansko maslinovo ulje 50 g parmezanaDodatne potrepštine ubodni termometar aluminijska folija blender
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom