Priprema:

Vinska krema


U vatrostalnoj posudi pomoću miksera umutite žumanjke, šećer i šampanjac dok smjesa ne postane kremasta i svijetložute boje. U loncu uzavrite vodu, isključite vatru te na lonac stavite zdjelu s mješavinom jaja i šampanjca. Voda ne smije dodirivati zdjelu. Tucite smjesu oko 10 minuta dok se ne zgusne i zapjeni. Vinska krema je gotova kada metlicom u smjesi napravite osmicu koja se drži. Operite grožđe te ga raspodijelite u četiri duboka tanjura ili čaše. Prelijte grožđe vinskom kremom i odmah poslužite.


Štapići od slatkog kruha 


Zagrijte pećnicu na 180 °C. Narežite kruh na kriške debljine 1 cm. Narežite ih na trake i stavite na lim obložen papirom za pečenje. Rastopite maslac i njime premažite trakice. Stavite ih u pećnicu na 15 minuta dok ne porumene. 

Sastojci

  • Vinska krema4 žumanjka 4 velike žlice finog šećera 300 ml polusuhog šampanjca 500 g grožđa (bijelog i/ili crnog)Štapići od slatkog kruha0.5 slatkog kruha 10 g maslaca

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve