Vinska krema s grožđem
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Vinska krema
U vatrostalnoj posudi pomoću miksera umutite žumanjke,
šećer i šampanjac dok smjesa ne postane kremasta i svijetložute boje. U loncu
uzavrite vodu, isključite vatru te na lonac stavite zdjelu s mješavinom jaja i
šampanjca. Voda ne smije dodirivati zdjelu. Tucite smjesu oko 10 minuta dok se
ne zgusne i zapjeni. Vinska krema je gotova kada metlicom u smjesi napravite
osmicu koja se drži. Operite grožđe te ga raspodijelite u četiri duboka tanjura
ili čaše. Prelijte grožđe vinskom kremom i odmah poslužite.
Štapići od slatkog kruha
Zagrijte pećnicu na 180 °C. Narežite kruh na kriške
debljine 1 cm. Narežite ih na trake i stavite na lim obložen papirom za
pečenje. Rastopite maslac i njime premažite trakice. Stavite ih u pećnicu na 15
minuta dok ne porumene.
Sastojci
- Vinska krema4 žumanjka 4 velike žlice finog šećera 300 ml polusuhog šampanjca 500 g grožđa (bijelog i/ili crnog)Štapići od slatkog kruha0.5 slatkog kruha 10 g maslaca
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Knickerbocker glory
Recepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Martha Stewart
Kruh sa smeđim maslacem
Recepti Martha Stewart
Tart od sira s marelicama
Recepti Martha Stewart
Tart s jabukama
Recepti Martha Stewart
Tart s malinama i jagodama
Recepti Martha Stewart
Čokoladni mousse
Recepti Martha Stewart
Torta sa sladoledom i trostrukim čokoladnim užitkom
Recepti Martha Stewart
Posebna rolada s vanilijom i čokoladom