Švicarski kolačići

Priprema


Biskvit

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Žumanjke istucite s polovicom količine šećera tako da budu kremasti. Bjelanjke istucite s ostatkom šećera tako da dobijete čvrst snijeg. U smjesu sa žumanjcima postupno umiješajte snijeg. Oprezno prosijajte i umiješajte brašno i kukuruzni škrob.

Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje i na lim prekriven papirom za pečenje istisnite kružiće promjera oko 4 cm. Između kružića ostavite dovoljno mjesta tako da se mogu dignuti i prosijajte malo brašna preko njih. Kružiće prvo pecite 5 minuta na 200 °C, a onda još oko 10 minuta na 180 °C. Ostavite da se ohlade i malo izdubite donju stranu.

 

Žele od marelica

Iscijedite limun. Prokuhajte vodu s limunovim sokom i otopite u njemu šećer. Dodajte med i džem od marelica i malo prokuhajte. Gornju stranu biskvita premažite toplim želeom i ostavite da se ohladi.

 

Čokoladna glazura

Nasjeckajte čokoladu. Mlijeko i vrhnje za šlag prokuhajte. Smjesi s vrhnjem dodajte šećer i maslac. Vrelu smjesu prelijte preko čokolade. Miješajte dok se čokolada ne otopi i ostavite da se ohladi tako da bude mlaka. Biskvit namočite u čokoladu. Jednu polovicu biskvita okrenite s čokoladom prema dolje i stavite na papir za pečenje, a drugu s čokoladom prema gore. Ostavite da se stvrdne.

 

Dovršetak

Mahunu vanilije prepolovite po duljini i sastružite srž. Istucite vrhnje za šlag zajedno sa šećerom i srži vanilije tako da dobijete čvrst šlag. Kolačiće koji služe kao donji dio stavite u košarice za cupcake i istisnite u njih šlag u obliku rozete. Položite gornji dio i malo pritisnite.

Sastojci

  • Biskvit 5 žumanjaka 7 bjelanjaka 75 g šećera 75 g kukuruznog škroba 50 g brašnaŽele od marelica 1 limun 90 ml vode 150 g šećera 50 g maslaca 225 g džema od marelicaČokoladna glazura100 ml mlijeka 100 ml vrhnja za šlag 50 g šećera 30 g maslacaNadjev400 ml vrhnja za šlag 35 g šećera Pola mahune vanilijeDodatne potrepštine Lim za pečenje papir za pečenje mikser brašno za posipanje četkica rešetka za cijeđenje vrećice za ukrašavanje okrugli i zvjezdasti nastavak promjera 1 cm žlica poluloptastog oblika košarice za cupcake

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve