Opis
Skuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. Krušne mrvice prepržiti u tavi srednje veličine na žlici maslinova ulja, začiniti solju i paprom, protresanjem pržiti 4—6 minuta dok sve ne poprimi zlatnu boju. Skinuti s vatre i osušiti na papirnom ubrusu.
Za umak, peći luk, češnjak i koromač u žlici maslinova ulja 10—13 minuta, ili dok ne omekšaju. Potom dodati rajčice i pastu od rajčica i još kuhati 5 minuta. Dodati inćune i šafran (zajedno s tekućinom) i kuhati 2 minute uz stalno miješanje. Na kraju dodati grožđice i pinjole s nešto vruće vode da se smjesa opusti.
U posebnoj tavi ispeći sardine i začiniti solju i paprom. Ocijediti tjesteninu i dodati u umak. Na vrh staviti hrskave sardine, prepečene krušne mrvice i peršin.
Sastojci
- 500 g tjestenine s jajima (vermicelli)
- 2 žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 šalica svježih krušnih mrvica
- 1 smeđi luk, nasjeckati na sitne kockice
- 1 veliki češanj češnjaka, sitno nasjeckati
- 1 veliki gomolj koromača, sitno nasjeckati
- 2 zrele rajčice, sitno nasjeckane
- 2 žlice paste od rajčica
- 8 fileta inćuna
- veći prstohvat šafrana, rastopljen u 2 žlice vruće vode
- ¼ šalice grožđica
- ½ šalica prepečenih pinjola
- 15 svježih sardina, kosti ukloniti
- ¼ šalice nasjeckanog peršina
- sol i papar