Zagrijte ulje u posudi s debelim dnom ili karahiju na srednjoj temperaturi i dodajte sjemenke kima, cijelu osušenu chilli papričicu i oko dvije trećine natrganog đumbira i pržite 30 sekundi dok se ne prožmu arome.

Dodajte luk i zelenu chilli papriku i pržite 5–6 minuta ili dok luk ne omekša, ali ne poprimi smeđu boju i još je hrskav. Dodajte paprike, sol, kurkumu i chilli u prahu i pržite još 3–4 minute.

Smanjite temperaturu, dodajte Panir u tavu i miješajte sve zajedno oko pet minuta, dodajte rajčicu i zagrijte. Umiješajte ocat, mljeveni kim i garam masalu, pospite s preostalim đumbirom i poslužite.

 

Sastojci

  • Prženi krumpirići:
  • 1kg krumpira, oguljenih i izrezanih u komadiće od 3cm
  • 4 žlice ulja gorušice ili biljnog ulja
  • 1 žličica mljevene kurkume
  • Umak:
  • 3 žlice biljnog ulja
  • 2 indijska lovorova lista
  • ¼ žličice asafetide
  • 1 luk srednje veličine, sitno nasjeckan
  • 6 režnja češnjaka, sitno protisnut
  • 5cm svježeg korijena đumbira, sitno naribanog
  • 1 žličica Kashmiri chillija u prahu
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • ½ žličice amchura (suhog manga u prahu)
  • ½ žličice mljevene kurkume
  • ½ žličice soli
  • 200g pirea od rajčice (passata)
  • 2 zelene chilli paprike, prerezane uzduž u tanke trakice, sa ili bez sjemenki, prema želji
  • 150g smrznutog graška
  • 1 žličica garam masala
  • Šaka nasjeckanog lišća korijandera, za posip

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve