Vegetarijanska pakora

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Isprobajte njen inovativan desert za vegeterijansku pakoru.

 

Sastojci

  • 2 šalice brašna od slanutka ili graška
  • 2 žličice mljevenog kumina
  • 2 žličice sjemenki korijandra
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • 2 žličice curryja
  • 2 šalice svijetlog piva
  • 2 žlice narezanog korijandra
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica svježe mljevenog papra
  • 2 šalice naribane bundeve i korabe
  • 1 šalica narezane brokule ulje za prženje

Priprema

  • 1. U posudu stavite brašno. Narežite sjemenke komorača na sitno i dodajte brašnu zajedno s ostalim začinima. Promiješajte. Ulijte pivo i miješajte smjesu dok ne postane glatka. Ostavite smjesu da odstoji 5 minuta.
  • 2. Začinite soli i paprom i dodajte narezani korijandar. Promiješajte.
  • 3. Ogulite bundevu i korabu i naribajte. Za pakoru od povrća možete upotrijebiti svakakvo povrće – mrkvu, grašak, brokulu, tikvice. Dodajte bundevu, korabu i brokulu u smjesu i promiješajte.
  • 4. Ulijte ulje u tavu da pokrije 3-4 cm od dna. Žlicom grabite od smjese za pekoru i pržite 7-8 komada odjednom. Čim porumene s jedne strane, okrenite ih.
  • 5. Izvadite pakoru rešetkastom žlicom, otresite i ostavite na kuhinjskoj salveti da se ocijedi od masnoće. Poslužite tople.
  • Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/

Povezani recepti

Vidi sve