Opis
Način pripreme:
1. U posudu stavite brašno. Narežite sjemenke komorača na sitno i dodajte brašnu zajedno s ostalim začinima. Promiješajte. Ulijte pivo i miješajte smjesu dok ne postane glatka. Ostavite smjesu da odstoji 5 minuta.
2. Začinite soli i paprom i dodajte narezani korijandar. Promiješajte.
3. Ogulite bundevu i korabu i naribajte. Za pakoru od povrća možete upotrijebiti svakakvo povrće – mrkvu, grašak, brokulu, tikvice. Dodajte bundevu, korabu i brokulu u smjesu i promiješajte.
4. Ulijte ulje u tavu da pokrije 3-4 cm od dna. Žlicom grabite od smjese za pekoru i pržite 7-8 komada odjednom. Čim porumene s jedne strane, okrenite ih.
5. Izvadite pakoru rešetkastom žlicom, otresite i ostavite na kuhinjskoj salveti da se ocijedi od masnoće. Poslužite tople.
Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/
Sastojci
Sastojci
- 2 šalice brašna od slanutka ili graška
- 2 žličice mljevenog kumina
- 2 žličice sjemenki korijandra
- 1 žličica sjemenki komorača
- 2 žličice curryja
- 2 šalice svijetlog piva
- 2 žlice narezanog korijandra
- 1 žličica soli
- 1 šalica svježe mljevenog papra
- 2 šalice naribane bundeve i korabe
- 1 šalica narezane brokule
- ulje za prženje