Vatreni somuni s kremastom burrata salatom

 

Tom Kerridge engleski je kuhar nagrađen vrhunskom Michelinovom zvjezdicom. Njegovi ukusni recepti s roštilja oduševiti će vas rapsodijom okusa. 

Sastojci

  • 300 g miješane domaće rajčice
  • ½ crvenog luka oguljenog i sitno narezanog
  • 2 češnja češnjaka oguliti i narezati na tanke ploške
  • 1 žličica sitne soli
  • 2 velike burrate
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 kapi Tabasca
  • Korica ½ limuna
  • 6 listova ili 1 šaka bosiljka
  • 12 dimljenih inćuna
  • 12 ukiseljenih inćuna
  • 1 šaka listova potočarke
  • 1 vezica listova rukole
  • 250 g oštrog brašna za kruh plus malo više za miješenje
  • ½ žlice kuhinjske soli
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 110 ml tople vode
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 2 režnja češnjaka, naribana
  • 1 žlica nasjeckanog plosnatog lista peršina

Priprema

  • 1. Narežite rajčice i stavite ih u zdjelu. Dodajte luk, narezani češnjak, posolite i ostavite 10-15 minuta.
  • 2. Lagano zagrijte maslinovo ulje, maknite s vatre i dodajte češnjak. Ostavite da se ohladi pa umiješajte peršin i odložite sa strane.
  • 3. Dok čekate da se rajčice puste sok, pomiješajte brašno, sol, maslinovo ulje, vodu i izradite glatko tijesto te razvaljajte u 4 velika somuna.
  • 4. Stavite somune na roštilj i gledajte kako bubre. Nakon 1-2 minute preokrenite i ponovite vrijeme.
  • 5. Kada su gotovi, maknite ih s vatre i premažite uljem aromatiziranim s češnjakom i peršinom.
  • 6. Zatim ih omotajte s aluminijskom folijom i držite na toplom.
  • 7. Nakon što rajčice puste malo tekućine, začinite ih s maslinovim uljem, tabascom i bosiljkom, kako biste stvorili aromatičan preljev.
  • 8. Poslužite tako da na svaki tanjur stavite jedan somun i na njega posložite rajčice.
  • 9. Zatim natrgajte buratu i posložite ju skupa s nekoliko ukiseljenih i dimljenih inćuna preko rajčica.
  • 10. Žlicom nanesite dressing preko listova salate na svaki tanjuru.

Povezani recepti

Vidi sve