Vatreni somuni s kremastom burrata salatom
Recept iz: Tom Kerridge
Tom Kerridge engleski je kuhar nagrađen vrhunskom Michelinovom zvjezdicom. Njegovi ukusni recepti s roštilja oduševiti će vas rapsodijom okusa.
Sastojci
- 300 g miješane domaće rajčice
- ½ crvenog luka oguljenog i sitno narezanog
- 2 češnja češnjaka oguliti i narezati na tanke ploške
- 1 žličica sitne soli
- 2 velike burrate
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 kapi Tabasca
- Korica ½ limuna
- 6 listova ili 1 šaka bosiljka
- 12 dimljenih inćuna
- 12 ukiseljenih inćuna
- 1 šaka listova potočarke
- 1 vezica listova rukole
- 250 g oštrog brašna za kruh plus malo više za miješenje
- ½ žlice kuhinjske soli
- 4 žlice maslinovog ulja
- 110 ml tople vode
- 80 ml maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, naribana
- 1 žlica nasjeckanog plosnatog lista peršina
Priprema
- 1. Narežite rajčice i stavite ih u zdjelu. Dodajte luk, narezani češnjak, posolite i ostavite 10-15 minuta.
- 2. Lagano zagrijte maslinovo ulje, maknite s vatre i dodajte češnjak. Ostavite da se ohladi pa umiješajte peršin i odložite sa strane.
- 3. Dok čekate da se rajčice puste sok, pomiješajte brašno, sol, maslinovo ulje, vodu i izradite glatko tijesto te razvaljajte u 4 velika somuna.
- 4. Stavite somune na roštilj i gledajte kako bubre. Nakon 1-2 minute preokrenite i ponovite vrijeme.
- 5. Kada su gotovi, maknite ih s vatre i premažite uljem aromatiziranim s češnjakom i peršinom.
- 6. Zatim ih omotajte s aluminijskom folijom i držite na toplom.
- 7. Nakon što rajčice puste malo tekućine, začinite ih s maslinovim uljem, tabascom i bosiljkom, kako biste stvorili aromatičan preljev.
- 8. Poslužite tako da na svaki tanjur stavite jedan somun i na njega posložite rajčice.
- 9. Zatim natrgajte buratu i posložite ju skupa s nekoliko ukiseljenih i dimljenih inćuna preko rajčica.
- 10. Žlicom nanesite dressing preko listova salate na svaki tanjuru.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Tom Kerridge
Pileća krilca s roštilja na tri načina
Recepti Tom Kerridge
Pečeni taco od tune
Recepti Tom Kerridge
Horizo burger na Španjolski
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Brancin s roštilja
Recepti Tom Kerridge
Zapečeni ananas na roštilju sa slanom rum karamelom
Recepti Tom Kerridge
Umak od dimljenih patliđana sa somunima pečenim na roštilju
Recepti Tom Kerridge
Predjelo s roštilja u Tajlandskom stilu
Recepti Tom Kerridge
Slatke nektarine s roštilja
Recepti Tom Kerridge
Grilani kovač sa salatom od dimljenog krumpira