Varivo od začinjenog bakalara
Recept iz: Nigel Slater
Nigel Slater rođen je 9. travnja 1958. u Wolverhamptonu, u Engleskoj.
Autor je nekoliko najprodavanijih knjiga i voditelj devet BBC-jevih televizijskih serija. 26 godina bio je food kolumnist za The Observer.
Sastojci
- 2 fileta bakalara
- 568ml mlijeka
- 2 lista lovora
- 8 zrna papra
- 1 luk, nasjeckan
- 25g maslaca
- 1 mrkva, narezana na veće komade
- ½ korabe, narezane na veće komade
- 1 krumpir, narezan na veće komade
- 1 žličica sjemenki crnog senfa
- 1 žličica kurkume
- 1 žlica običnog brašna
- 2 žlice nasjeckanog peršina
Priprema
- 1. Filete bakalara prerežite na pola i stavite u tavu s mlijekom, listovima lovora i zrncima papra. Pustite da zavrije, zatim ugasite vatru i poklopite kako bi se okusi sjedinili.
- 2. U tavi s maslacem popržite luk na slaboj vatri. U tavu s lukom dodajte mrkvu, korabu i krumpir, te pržite s sjemenkama senfa i kurkume, dok ne poprimi blago smeđu boju.
- 3. Izvadite bakalar iz mlijeka, ostavite sa strane, a mlijeko sačuvajte.
- 4. Povrće pospite s brašnom i pecite nekoliko minuta. Ulijte mlijeko, u kojem je bio bakalar, po povrću i nastavite kuhati miješajući bez prestanka, dok se ne stvori gusti umak. Povrće kuhajte u umaku dok ne omekša.
- 5. Bakalar vratite u tavu neka se zagrije i prije serviranja dodajte sjeckani peršin.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Riba na žaru s hrskavom metvicom
Recepti Tom Kerridge
Brancin s roštilja
Recepti Silvia Colloca
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recepti Tartar od brancina i jogurt s đumbirom
Recepti Cijela riba sa žara i vinaigrette od rajčice
Recepti Bakalar à Gomes de Sá
Recepti Shawarma s ribom i tahinijem
Recepti Michela Chiappa
Lubin u vrećici
Recepti Nigel Slater
Voćni kompost crumble
Recepti Nigel Slater
Kolač od šljiva