Nigel Slater rođen je 9. travnja 1958. u Wolverhamptonu, u Engleskoj. 
 
Autor je nekoliko najprodavanijih knjiga i voditelj devet BBC-jevih televizijskih serija. 26 godina bio je food kolumnist za The Observer. 

Sastojci

  • 2 fileta bakalara
  • 568ml mlijeka
  • 2 lista lovora
  • 8 zrna papra
  • 1 luk, nasjeckan
  • 25g maslaca
  • 1 mrkva, narezana na veće komade
  • ½ korabe, narezane na veće komade
  • 1 krumpir, narezan na veće komade
  • 1 žličica sjemenki crnog senfa
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žlica običnog brašna
  • 2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema

  • 1. Filete bakalara prerežite na pola i stavite u tavu s mlijekom, listovima lovora i zrncima papra. Pustite da zavrije, zatim ugasite vatru i poklopite kako bi se okusi sjedinili.
  • 2. U tavi s maslacem popržite luk na slaboj vatri. U tavu s lukom dodajte mrkvu, korabu i krumpir, te pržite s sjemenkama senfa i kurkume, dok ne poprimi blago smeđu boju.
  • 3. Izvadite bakalar iz mlijeka, ostavite sa strane, a mlijeko sačuvajte.
  • 4. Povrće pospite s brašnom i pecite nekoliko minuta. Ulijte mlijeko, u kojem je bio bakalar, po povrću i nastavite kuhati miješajući bez prestanka, dok se ne stvori gusti umak. Povrće kuhajte u umaku dok ne omekša.
  • 5. Bakalar vratite u tavu neka se zagrije i prije serviranja dodajte sjeckani peršin.

Povezani recepti

Vidi sve