Varivo od pilećeg zabatka s limunom i rižom
Priprema:
- Skuhajte rižu prema uputama za pripremu na pakiranju.
Varivo od pilećeg zabatka s limunom
- Ogulite i nasjeckajte luk na sitno. Ogulite i nasjeckajte češnjak na sitno.
- Zagrijte malo maslinova ulja u tavi za pečenje i prepržite luk i češnjak otprilike 2 minute.
- Narežite piletinu na kockice. Zatim stavite piletinu u tavu i sve zajedno pecite oko 3 minute.
- Ogulite i nasjeckajte mrkvu na kolutiće.
- Uklonite vlakna celera, a celer narežite na kockice.
- Narežite limun na kriške.
- Skinite iglice ružmarina s grančica i nasjeckajte ih na sitno. Skinite listiće timijana s grančica i sitno ih nasjeckajte.
- U dublju tavu dodajte mrkvu, celer, pola limuna, ružmarin, timijan i lovor i zajedno pecite otprilike jednu minutu.
- Ulijte bijelo vino i začinite s malo svježe mljevenog papra.
- Dodajte vodu i kocku temeljca. Dobro promiješajte i pustite da se lagano pirja oko 20 minuta.
- Narežite tikvicu na kockice. Dodajte je zadnjih 5 minuta prije nego što je pileće varivo gotovo.
- Pustite da se srčike artičoke ocijede, presijecite ih na pola i dodajte ih u tavu.
- Nasjeckajte peršin na sitno. Pileće varivo s limunom ukrasite peršinom i ostatkom limuna.