Varivo od pilećeg zabatka s limunom i rižom

Priprema:

  • Skuhajte rižu prema uputama za pripremu na pakiranju.

 

Varivo od pilećeg zabatka s limunom

  • Ogulite i nasjeckajte luk na sitno. Ogulite i nasjeckajte češnjak na sitno.
  • Zagrijte malo maslinova ulja u tavi za pečenje i prepržite luk i češnjak otprilike 2 minute.
  • Narežite piletinu na kockice. Zatim stavite piletinu u tavu i sve zajedno pecite oko 3 minute.
  • Ogulite i nasjeckajte mrkvu na kolutiće.
  • Uklonite vlakna celera, a celer narežite na kockice.
  • Narežite limun na kriške.
  • Skinite iglice ružmarina s grančica i nasjeckajte ih na sitno. Skinite listiće timijana s grančica i sitno ih nasjeckajte.
  • U dublju tavu dodajte mrkvu, celer, pola limuna, ružmarin, timijan i lovor i zajedno pecite otprilike jednu minutu.
  • Ulijte bijelo vino i začinite s malo svježe mljevenog papra.
  • Dodajte vodu i kocku temeljca. Dobro promiješajte i pustite da se lagano pirja oko 20 minuta.
  • Narežite tikvicu na kockice. Dodajte je zadnjih 5 minuta prije nego što je pileće varivo gotovo.
  • Pustite da se srčike artičoke ocijede, presijecite ih na pola i dodajte ih u tavu.
  • Nasjeckajte peršin na sitno. Pileće varivo s limunom ukrasite peršinom i ostatkom limuna.

Sastojci

    Priprema