Varivo od paprike
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Oguliti češnjak i staviti ga na lim prekriven aluminijskom folijom. Posipati solju i paprom po ukusu i preliti s 20 ml maslinovog ulja. Uviti u foliju i peći 30 do 40 minuta.
2. Oguliti pasternak i luk i nasjeckati na kockice. Narezati paprike na kockice.
3. Propržiti nasjeckano povrće u preostalom maslinovom ulju dok se ne karamelizira. Doliti bujon i promiješati. Dodati mješavinu začina i sjeckani timijan. Prekriti poklopcem i kuhati oko 20 minuta.
4. Dodati pečeni češnjak, bosiljak i dimljenu papriku. Izblendati smjesu. Začiniti solju i paprom. Poslužiti s lišćem bosiljka.
Savjet:
Smjesa sa začinima sadrži rajčicu osušenu na suncu, češnjak, luk, aromatične začine, bosiljak, origano i peršin.
Po želji, možete poslužiti jelo sa sirom.
Sastojci
- Sastojci1 kg pečenih crvenih paprika 1 luk 1 pasternak 1 češnjak 1 l bujona od povrća 70 ml maslinovog ulja 2 grančice timijana 2 grančice bosiljka + dodatno za serviranje 1 čajna žličica mljevene paprike 1 žlica rajčica i mješavine začina sol i papar po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira