Varivo od paprike

Priprema:

1.    Zagrijati pećnicu na vrući zrak na 180 stupnjeva. Oguliti češnjak i staviti ga na lim prekriven aluminijskom folijom. Posipati solju i paprom po ukusu i preliti s 20 ml maslinovog ulja. Uviti u foliju i peći 30 do 40 minuta.

2.    Oguliti pasternak i luk i nasjeckati na kockice. Narezati paprike na kockice.

3.    Propržiti nasjeckano povrće u preostalom maslinovom ulju dok se ne karamelizira. Doliti bujon i promiješati. Dodati mješavinu začina i sjeckani timijan. Prekriti poklopcem i kuhati oko 20 minuta.

4.    Dodati pečeni češnjak, bosiljak i dimljenu papriku. Izblendati smjesu. Začiniti solju i paprom. Poslužiti s lišćem bosiljka.

 

Savjet:

Smjesa sa začinima sadrži rajčicu osušenu na suncu, češnjak, luk, aromatične začine, bosiljak, origano i peršin.

Po želji, možete poslužiti jelo sa sirom. 

Sastojci

  • Sastojci1 kg pečenih crvenih paprika 1 luk 1 pasternak 1 češnjak 1 l bujona od povrća 70 ml maslinovog ulja 2 grančice timijana 2 grančice bosiljka + dodatno za serviranje 1 čajna žličica mljevene paprike 1 žlica rajčica i mješavine začina sol i papar po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve