Kuhajte hobotnicu 40 minuta. Dodajte luk kozjak, čili i đumbir i pirjajte dok ne postane zlatne boje.

Zagrijte veliku tavu na jakoj vatri, ulijte 2 čajne žličice ulja i polovicu lignji i kuhajte uz miješanje svake dvije minute dok lignje ne promijene boju.

Dodajte luk, čili i đumbir i pirjajte dok ne postane zlatno.

Ulijte bijelo vino, promiješajte i prokuhajte. Kuhajte 2 minute ili dok se smjesa ne prepolovi.

Umiješajte smjesu od rajčica, rajčice, injam i začinite solju i paprom. Smanjite vatru na manju temperaturu, poklopite posudu i kuhajte uz povremeno miješanje 35 do 40 minuta. Maknite s vatre i dodajte peršin prije posluživanja.

Sastojci

  • 1 ½ jušne žlice maslinovog ulja 
  • 1 x 1 kg cijelih lignji, očišćene i narezanih na komade od 4 cm x 1.5 cm. krakovi prepolovljeni  
  • 20g maslaca
  • 3 luka kozjaka, sitno nasjeckana
  • 2 čili papričice, sitno nasjeckane  
  • 1 x 2cm komada đumbira, samljevenog  
  • 185 ml bijelog vina
  • 1 srednji injam ili batat, narezan na kockice veličine 2 cm
  • 3 velike rajčice, narezane na kockice  
  • Sol i papar
  • konjak

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve