Varivo od lignji i injama
Recept iz: Justine Schofield
Kuhajte hobotnicu 40 minuta. Dodajte luk kozjak, čili i đumbir i pirjajte dok ne postane zlatne boje.
Zagrijte veliku tavu na jakoj vatri, ulijte 2 čajne žličice ulja i polovicu lignji i kuhajte uz miješanje svake dvije minute dok lignje ne promijene boju.
Dodajte luk, čili i đumbir i pirjajte dok ne postane zlatno.
Ulijte bijelo vino, promiješajte i prokuhajte. Kuhajte 2 minute ili dok se smjesa ne prepolovi.
Umiješajte smjesu od rajčica, rajčice, injam i začinite solju i paprom. Smanjite vatru na manju temperaturu, poklopite posudu i kuhajte uz povremeno miješanje 35 do 40 minuta. Maknite s vatre i dodajte peršin prije posluživanja.
Sastojci
- 1 ½ jušne žlice maslinovog ulja
- 1 x 1 kg cijelih lignji, očišćene i narezanih na komade od 4 cm x 1.5 cm. krakovi prepolovljeni
- 20g maslaca
- 3 luka kozjaka, sitno nasjeckana
- 2 čili papričice, sitno nasjeckane
- 1 x 2cm komada đumbira, samljevenog
- 185 ml bijelog vina
- 1 srednji injam ili batat, narezan na kockice veličine 2 cm
- 3 velike rajčice, narezane na kockice
- Sol i papar
- konjak
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja