Opis
Zagrijte ulje u visokoj tavi za prženje na srednjoj temperaturi. Dodajte kobasice, neka porumene sa svake strane. Izvadite kobasice iz tave i odložite sa strane, zatim dodajte pancetu ili slaninu zajedno s mrkvom, lukom i celerom te pržite dok slanina ne počne cvrčati. Umiješajte pire od rajčice, dijon senf i crno vino.
Dodajte leću, timijan i temeljac, začinite morskom solju i mljevenim crnim paprom te pustite da uzavre. Kuhajte 15 minuta, zatim dodajte kobasice i umiješajte ih u leću.
Kuhajte još 10 minuta ili dok leća ne omekša. U tavu dodajte malo vode ako vam se čini da je previše suho, a leća još nije skuhana. Odnesite tavu ravno na stol te poslužite na toplim tanjurima.
Sastojci
varivo
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- 6 velikih svinjskih ili mesarevih kobasica
- 150 g pancete ili dimljene šarene slanine
- narezane na komade
- 2 mrkve
- oguljeno i sitno nasjeckane
- 1 veliki luk
- očišćen i sitno nasjeckan
- 2 stabljike celera
- oguljene i sitno nasjeckane
- 1 velika žlica pirea od rajčica
- 1 velika žlica dijon senfa
- 75 ml crnog vina
- 300 g puy leće
- nekoliko grančica timijana
- 500 ml pilećeg temeljca
- mljeveni crni papar
- morska sol