iStock
Varivo od leće sa svinjskim kobasicama

Sastojci

  • varivo
  • 1 velika žlica maslinovog ulja
  • 6 velikih svinjskih ili mesarevih kobasica
  • 150 g pancete ili dimljene šarene slanine
  • narezane na komade
  • 2 mrkve
  • oguljeno i sitno nasjeckane
  • 1 veliki luk
  • očišćen i sitno nasjeckan
  • 2 stabljike celera
  • oguljene i sitno nasjeckane
  • 1 velika žlica pirea od rajčica
  • 1 velika žlica dijon senfa
  • 75 ml crnog vina
  • 300 g puy leće
  • nekoliko grančica timijana
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • mljeveni crni papar
  • morska sol

Priprema

  • 1. Zagrijte ulje u visokoj tavi za prženje na srednjoj temperaturi. Dodajte kobasice, neka porumene sa svake strane. Izvadite kobasice iz tave i odložite sa strane, zatim dodajte pancetu ili slaninu zajedno s mrkvom, lukom i celerom te pržite dok slanina ne počne cvrčati. Umiješajte pire od rajčice, dijon senf i crno vino.
  • 2. Dodajte leću, timijan i temeljac, začinite morskom solju i mljevenim crnim paprom te pustite da uzavre. Kuhajte 15 minuta, zatim dodajte kobasice i umiješajte ih u leću.
  • 3. Kuhajte još 10 minuta ili dok leća ne omekša. U tavu dodajte malo vode ako vam se čini da je previše suho, a leća još nije skuhana. Odnesite tavu ravno na stol te poslužite na toplim tanjurima.

Povezani recepti

Vidi sve