Povezane emisije:Kuhar van dužnosti 1Uključite se: Ponedjeljak 11 Srpanj u 12:00 | Ponedjeljak 11 Srpanj u 12:30

Opis

  1. Počnite tako da ogulite krumpire, polovicu ostavite cijele u vodi, preostalu polovicu narežite na komade debljine oko 3 cm i ostavite ih u hladnoj vodi.
  2. Pećnicu zagrijte na 150C.
  3. Na jaku vatu stavite veliki lonac s teškim dnom.
  4. Ispecite goveđe obraze sa svih strana, potrudite se da dobiju što je više boje moguće.
  5. Izvadite obraze iz lonca i dodajte vaše povrće, karamelizirajte ih.
  6. Dodajte koncentrat rajčice, maslac, suhi timijan i brašno, te pecite još jednu minutu.
  7. Dodajte crno vino i pirjajte jednu minutu, zatim ulijte vodu, stavite kocku temeljca, Worcester umak, sojin umak, te začinite sa soli i crnim paprom.
  8. U lonac vratite goveđe obraze zajedno sa svim sokovima koje je meso ispustilo, pustite da zavrije, poklopite i stavite u pećnicu.
  9. Pecite u pećnici otprilike dva sata ili dok obrazi ne omekšaju na dodir.
  10. Izvadite lonac i pojačajte temperaturu pećnice na 200C.
  11. Koristeći vilicu, usitnite goveđe obraze u umaku, trebali bi upiti dosta umaka i stvoriti gustu smjesu.
  12. U drugom loncu, dno obložite narezanim krumpirom, na to ulijte svu smjesu s goveđim obrazima.
  13. Nožem narežite krumpir na ploške debljine jedan centimetar. Počnite slagati ploške krumpira po vrhu smjese, u obliku lepeze.

Vrh premažite otopljenim maslacem, začinite sa soli i pecite u pećnici na 200C oko 30 minuta, dok krumpiri ne poprime zlatno smeđu boju.

Sastojci

  • 1kg goveđih obraza, očišćenih
  • 3 luka, grubo narezana
  • 4 mrkve, grubo narezane
  • 1 štap celera, grubo narezanog
  • 60g maslaca
  • 6 žlica običnog brašna
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 2 žlice sušenog timijana
  • 400ml crnog vina
  • 1 kocka goveđeg temeljca
  • 800ml vode
  • 10ml Worcestershire umaka
  • 10ml sojinog umaka
  • 8 velikih krumpira, oguljenih i narezanih na ploške debljine oko 1cm
  • 50g otopljenog maslaca

Povezani recepti