Varivo od krumpira i govedine
Recept iz: Mark Moriarty
- Počnite tako da ogulite krumpire, polovicu ostavite cijele u vodi, preostalu polovicu narežite na komade debljine oko 3 cm i ostavite ih u hladnoj vodi.
- Pećnicu zagrijte na 150C.
- Na jaku vatu stavite veliki lonac s teškim dnom.
- Ispecite goveđe obraze sa svih strana, potrudite se da dobiju što je više boje moguće.
- Izvadite obraze iz lonca i dodajte vaše povrće, karamelizirajte ih.
- Dodajte koncentrat rajčice, maslac, suhi timijan i brašno, te pecite još jednu minutu.
- Dodajte crno vino i pirjajte jednu minutu, zatim ulijte vodu, stavite kocku temeljca, Worcester umak, sojin umak, te začinite sa soli i crnim paprom.
- U lonac vratite goveđe obraze zajedno sa svim sokovima koje je meso ispustilo, pustite da zavrije, poklopite i stavite u pećnicu.
- Pecite u pećnici otprilike dva sata ili dok obrazi ne omekšaju na dodir.
- Izvadite lonac i pojačajte temperaturu pećnice na 200C.
- Koristeći vilicu, usitnite goveđe obraze u umaku, trebali bi upiti dosta umaka i stvoriti gustu smjesu.
- U drugom loncu, dno obložite narezanim krumpirom, na to ulijte svu smjesu s goveđim obrazima.
- Nožem narežite krumpir na ploške debljine jedan centimetar. Počnite slagati ploške krumpira po vrhu smjese, u obliku lepeze.
Vrh premažite otopljenim maslacem, začinite sa soli i pecite u pećnici na 200C oko 30 minuta, dok krumpiri ne poprime zlatno smeđu boju.
Sastojci
- 1kg goveđih obraza, očišćenih
- 3 luka, grubo narezana
- 4 mrkve, grubo narezane
- 1 štap celera, grubo narezanog
- 60g maslaca
- 6 žlica običnog brašna
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 2 žlice sušenog timijana
- 400ml crnog vina
- 1 kocka goveđeg temeljca
- 800ml vode
- 10ml Worcestershire umaka
- 10ml sojinog umaka
- 8 velikih krumpira, oguljenih i narezanih na ploške debljine oko 1cm
- 50g otopljenog maslaca
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Pita s piletinom i šampinjonima
Recepti Mark Moriarty
Piletina s juhom i rezancima
Recepti Mark Moriarty
Keksi od tamne čokolade
Recepti Mark Moriarty
Keksi od tamne čokolade
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Irska peciva jambon
Recepti Mark Moriarty
Pileća krilca u buffalo umaku
Recepti Mark Moriarty
Savršene voćne pogačice
Recepti Mark Moriarty
Hrskavi losos s rajčicom i začinskim biljem
Recepti Mark Moriarty
Tjestenina s raguom od bijelih kobasica