Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.

Sastojci

  • 250 g svježeg mlijeka
  • 250 g tekućeg vrhnja
  • 200 g crne čokolade
  • 100 g žumanjaka
  • 50 g šećera
  • 120 g žutanjaka
  • 100 g bjelanjaka
  • 60 g brašna
  • 120 g šećera
  • 1/2 mahune vanilije
  • 300 g prženih lješnjaka
  • 150 g šećera
  • 100 g vode
  • 15 g maslaca

Priprema

  • 1. Za kremu ulijte vrhnje, mlijeko i pola količine šećera u lonac i pustite da se kuha. Pomiješajte žutanjke s ostatkom šećera. Temperirajte ih s dijelom vruće smjese, lijevajte u tankom mlazu uz stalno miješanje. Prelijte u lonac s mlijekom, stavite na kuhalo i kuhajte dok smjesa ne dosegne 81 stupanj. Zalijte njome čokoladu te miješajte dok ne dobijete kremu. Ostavite kremu da se ohladi.
  • 2. Za biskvit stavite žumanjke, bjelanjke, šećer i sjemenke jedne mahune vanilije u vrč i miksajte srednjom brzinom. Dodajte brašno te ponovno miješajte. Procijedite tijesto te ga prelijte u bočicu, uzastopno napunite dva spremnika i dobro protresite. Probušite dno visokih čaša od papira te ih napunite tijestom iz bočice. Pecite u mikrovalnoj pećnici po minutu svaku čašu s tijestom.  
  • 3. Za lješnjake zagrijte šećer i vodu te ostavite na kuhalu, dok smjesta ne zakipi. Dodajte orašaste plodove i promiješajte. Pričekajte da voda ispari. Dodajte prstohvat soli. Kada tekućina ispari, dodajte maslac i karamele te promiješajte. Raširite lješnjake po papiru za pečenje i ostavite ih da se ohlade.
  • 4. U zdjeli za serviranje složite dio kreme. Izvadite tijesto iz čaša pomoću noža. Nasjeckajte karamelizirane lješnjake i polovice malina.

Povezani recepti

Vidi sve