Opis

Priprema:

Ugrijte bijelo vino i u pari kuhajte dagnje. Sačuvajte temeljac od školjaka.

Blanširajte grah mahunar i grašak. Očistite široke mahune.

U tavi za paellu ugrijte maslinovo ulje.

Pileća prsa i svinjski lungić narežite na kockice i začinite solju i mljevenom paprikom. Kad kockice piletine poprime crvenkastosmeđu boju, izvadite ih na tanjur. Dodajte maslinovo ulje pa svinjski lungić pržite dok komadići ne poprime crvenkastosmeđu boju te ih dodajte pečenoj piletini.

Očistite škampe i pržite jednu minutu u tavi za paellu. Izvadite pečene škampe i odvojite ih od pečene piletine i komadića svinjetine.

U tavu za paellu dodajte malo maslinova ulja.

Ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak i dodajte u tavu za paellu.

Prepolovite crvenu papriku i izvadite sjemenke. Narežite je na komadiće i dodajte ih luku i češnjaku. Ogulite rajčice i izvadite sjemenke. Narežite ih na komadiće i dodajte u tavu. Nasjeckajte i peršin i dodajte u tavu. Pirjajte dok se umak ne zgusne. Namočite šafran u dvije žlice vruće vode. Dodajte pileći temeljac, temeljac od dagnji i vodu sa šafranom. Začinite solju i svježe mljevenim paprom. Sve dobro promiješajte i dodajte rižu za paellu kad umak zavri. Sve promiješajte pa dodajte piletinu, svinjetinu, škampe, grah i grašak. Miješajući kuhajte 10 minuta. Nasjeckajte masline. Paelli dodajte masline i dagnje i sve prekrijte vlažnim ručnikom. Pustite da odstoji 10 minuta.

Sastojci

Sastojci

  • 6 žlica bijelog vina
  • 450 g dagnji
  • 120 g širokih mahuna
  • 150 g graha mahunara
  • maslinovo ulje
  • 6 pilećih prsa (malih)
  • 150 g svinjskog lungića
  • 10 škampa
  • 2 luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 2 rajčice
  • 5 grančica peršina
  • 900 ml pilećeg temeljca
  • 350 g paelle od riže
  • malo šafrana
  • 230 g kobasica Chorizo
  • 120 g graška
  • 8 punjenih zelenih maslina
  • sol
  • mljevena paprika
  • svježe mljeveni papar

Povezani recepti