Priredite kvasac u toplom mlijeku. U posudi pomiješajte brašno s maslacem, jajima, cimetom, vanilijom, šećerom i solju. Promiješajte i dodajte kvasac. Miješajte tijesto 5 minuta dok ne postane ljepljivo. Zatim ubacite bananu i promiješajte da se sjedini. Prekrijte i ostavite da odstoji 30 minuta na toplom mjestu dok se tijesto ne udvostruči. Izgnječite tijesto žlicom. Napunite polovicu tave uljem. Pomoću dvije žlice ubacite kuglice tijesta u ulje i pržite dvije minute dok ne pozlati. Izvadite uštipke na kuhinjski ubrus da se ocijedi. Možda ćete ih morati raditi u nekoliko tura.

Zagrijte med s kokosom. Umočite uštipke u smjesu meda i kokosa dok ne budu sasvim prekriveni. Poslužite s vrhnjem.

 

 

Sastojci

  • 100ml mlijeka, mlakog
  • 1 vrećica kvasca 
  • 200g brašna 
  • 20g maslaca, otopljenog 
  • 1 jaje
  • ½ čajne žličica cimeta 
  • 1 mahuna vanilije, bez sjemenki
  • 2 jušne žlice kristalnog šećera 
  • malo soli
  • 2 zrele banane, zgnječene 
  • biljno ulje za prženje
  • 118 ml meda 
  • 32 g nasjeckanog kokosa 
  • vrhnje za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve