Uštipci koesisters

Warren Mendes je južnoafrički kuhar, TV voditelj i stilist hrane. Suproducirao i vodio dvije sezone putopisno-kulinarske emisije "Kulinarsko putoanje: Južna Afrika". Završio je klasično kulinarsko obrazovanje na prestižnom Le Cordon Bleu institutu u Sydneyju, Parizu i Londonu.

Sastojci

  • 250 ml punomasnog mlijeka, zagrijanog
  • 1/3 šalice kristalnog šećera
  • 2 žličice suhog instant-kvasca
  • 50 g neslanog maslaca, rastopljenog i ohlađenog
  • 400 g glatkog brašna
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 2 žličice mljevenog đumbira
  • 1 žličica mljevenog kardamoma
  • 1 žličica mljevenog anisa
  • suncokretovo ili biljno ulje za duboko prženje
  • kokosovo brašno za uvaljati uštipke
  • po želji ribana korica mandarine za ukrašavanje – u tom slučaju za sirup upotrijebite sok
  • 750 g kristalnog šećera
  • 750 ml vode
  • 1 šaka sušene ili svježe kore mandarine

Priprema

  • 1. U toplo mlijeko umiješajte šećer i kvasac pa ih ostavite 5 minuta odstajati da se zapjene. U zdjeli pomiješajte brašno, začine i prstohvat soli pa ulijte kvasac otopljen u mlijeku i maslac. Miješanjem ih sjedinite u tijesto pa ga nastavite mijesiti dok ne postane glatko. Ostavite ga 1 sat dizati da se udvostruči.
  • 2. Otkinite otprilike žlicu u vrh tijesta i oblikujte okrugli uštipak. Odlažite ih na namašćeni pleh i ostavite 15 minuta nanovo dizati na toplom.
  • 3. Ulje zagrijte na 160 °C. Uštipke pržite u više navrata, dok ne porumene. Vadite ih na rešetku.
  • 4. U manjem loncu pomiješajte šećer i vodu. Dodajte koru mandarine i kuhajte ih dok se šećer ne otopi u sirup. Uštipke, uz neprestano okretanje, u nekoliko navrata, 3-4 minute prokuhajte u kipućem sirupu. Ocijedite ih, ohladite i uvaljajte u kokos.

Povezani recepti

Vidi sve