Umak od sušenih rajčica i artičoka

Umak od sušenih rajčica i artičoka

Opis

Ocijedite srca artičoka, posušite i narežite. Dodajte u lonac za sporo kuhanje od 1,5 l zajedno s kremastim sirom, kiselim vrhnjem, majonezom, parmezanom, sušenim rajčicama, češnjakom i paprom. Promiješajte da se poveže.
Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri, dvaput promiješajte, dok se sve ne poveće i postane vruće, oko dva sata. Pospite mladim lukom. 

Sastojci

Umak od sušenih rajčica i artičoka

  • 398 ml srca artičoka
  • 1 pakiranje kremastog sira
  • nasjeckanog na kockice i omekšanog
  • 1/2 šalica kiselog vrhnja
  • 1/2 šalica majoneze
  • 1/4 šalica naribanog parmezana
  • 1/4 šalice narezanih
  • ocijeđenih pakiranih sušenih rajčica
  • 1 češanj češnjaka
  • sjeckani
  • 1/4 čajne žličice papra
  • 2 velike žlice sjeckanog mladog luka

Povezani recepti