Umak od sušenih rajčica i artičoka
Ocijedite srca artičoka, posušite i narežite. Dodajte u lonac za sporo kuhanje od 1,5 l zajedno s kremastim sirom, kiselim vrhnjem, majonezom, parmezanom, sušenim rajčicama, češnjakom i paprom. Promiješajte da se poveže.
Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri, dvaput promiješajte, dok se sve ne poveće i postane vruće, oko dva sata. Pospite mladim lukom. 

Sastojci

  • Umak od sušenih rajčica i artičoka398 ml srca artičoka 1 pakiranje kremastog sira nasjeckanog na kockice i omekšanog 1/2 šalica kiselog vrhnja 1/2 šalica majoneze 1/4 šalica naribanog parmezana 1/4 šalice narezanih ocijeđenih pakiranih sušenih rajčica 1 češanj češnjaka sjeckani 1/4 čajne žličice papra 2 velike žlice sjeckanog mladog luka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve