Opis
Način pripreme:
1. Na kuhinjsku dasku isipajte dvije vrste brašna. Napravite udubinu i stavite sve sastojke. Umijesite glatko i elastično tijesto. Stavite u posudu, ali pobrašnite ispod i po njemu, i pokrijte mokrom krpom. Tijesto ostavite da se diže oko 1 sat.
2. Za umak od rajčice sitno narežite češnjak i ispržite u tavi s maslinovim uljem. Dodajte listiće bosiljka i rajčice. Zgnječite ih vilicom i dodajte sol i papar. Ostavite da se krčka 2-3 minute nakon što proključa. Uklonite tavu s vatre i procijedite umak kroz rijetko cjedilo tako da donjim dijelom žlice gnječite krupnije sastojke da se i oni procijede. Ostatak iz cjedila bacite. Zatim vratite umak u tavu i ostavite da krčka 5 minuta.
3. Tijesto je dovoljno za 6-8 srednjih pizza. Razvaljajte tijesto debljine ½ cm oko 15 minuta prije pripreme.
Sastojci
Za tijesto
- 800 g pšeničnog brašna
- 2 paketića suhog kvasca
- 1 žlica soli
- 650 ml mlake vode
- 200 g pšeničnog griza
- 1 žlica svjetlosmeđeg šećera
- 4 žlice maslinova ulja
Za umak od rajčice
- sol i papar
- 3 konzerve cijelih rajčica
- 4 češnja češnjaka
- 1 vezica svježeg bosiljka