Umak od rajčica i tijesto za pizzu

Način pripreme:

1. Na kuhinjsku dasku isipajte dvije vrste brašna. Napravite udubinu i stavite sve sastojke. Umijesite glatko i elastično tijesto. Stavite u posudu, ali pobrašnite ispod i po njemu, i pokrijte mokrom krpom. Tijesto ostavite da se diže oko 1 sat.

2. Za umak od rajčice sitno narežite češnjak i ispržite u tavi s maslinovim uljem. Dodajte listiće bosiljka i rajčice. Zgnječite ih vilicom i dodajte sol i papar. Ostavite da se krčka 2-3 minute nakon što proključa. Uklonite tavu s vatre i procijedite umak kroz rijetko cjedilo tako da donjim dijelom žlice gnječite krupnije sastojke da se i oni procijede. Ostatak iz cjedila bacite. Zatim vratite umak u tavu i ostavite da krčka 5 minuta.

3. Tijesto je dovoljno za 6-8 srednjih pizza. Razvaljajte tijesto debljine ½ cm oko 15 minuta prije pripreme.

Sastojci

  • Za tijesto800 g pšeničnog brašna 2 paketića suhog kvasca 1 žlica soli 650 ml mlake vode 200 g pšeničnog griza 1 žlica svjetlosmeđeg šećera 4 žlice maslinova uljaZa umak od rajčice sol i papar 3 konzerve cijelih rajčica 4 češnja češnjaka 1 vezica svježeg bosiljka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve