Umak od dimljene pastrve
Recept iz: Adrian Richardson
Uklonite kožu i kosti s pastrve.
Vilicom nježno skinite meso i usitnite na komadiće.
Stražnjom stranom vilice promiješajte pastrvu, zeleni luk, češnjak, jalapeño, majonezu, kremasti sir i koricu limuna te sok u zdjeli srednje veličine dok se svi sastojci ne povežu. Začinite solju i paprom.
Posipajte odozgo papriku i kapare te riblju ikru i ukrasite krasuljicom. Poslužite uz Lavosh krekere.
Sastojci
- Meso dimljene pastrve
- 1 žlica jalapeno papričica, sitno nasjeckanih
- 1 žličica vlasca, sitno nasjeckanog
- 1 žlica kopra, sitno nasjeckanog
- 1-2 žlica majoneze
- korica ½ limuna
- 1 žličica soka limuna
- 100g kremastog sira (na sobnoj temperaturi)
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žličica kapara
- 1 žlica ikre
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom