Umak od crnog vina i rajčica
Recept iz: Adam Liaw

Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode.
Sastojci
- 1,5 kg zrelih rajčica, krupno nasjeckanih
- 500 g jabuka, s korom
- 500 g luka, oguljenog i krupno nasjeckanog
- 150 g smeđeg šećera
- 150 g bijelog šećera
- 500 ml jabučnog octa
- 500 ml crnog vina
- 50 ml soja umaka
- 20 g soli
- 1 žlica mljevene gorušice
- 2 lista lovora
- 1 žličica mljevenog pimenta
- 1 žličica mljevenih klinčića
Priprema
- Pomiješajte sve sastojke u velikoj posudi i kuhajte na laganoj vatri oko dva sata djelomično pokriveno poklopcem. Zatim ih izmiksajte u blenderu. Začinite solju i paprom po želji. Ako je umak previše tekući, vratite na vatru i kuhajte dok se ne reducira. Ako je pregust, ulijte malo zavrele vode. Kad dostigne željenu konzistenciju, procijedite ga kroz cjediljku i izlijte u bočicu od kečapa za posluživanje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Vinegret s artičokama
Recepti Nico Reynolds
Bakin ljuti umak
Recepti Nico Reynolds
Argentinski umak chimichurri
Recepti Adam Liaw
Umak od čilija
Recepti Tom Kerridge
Umak od dimljenih patliđana sa somunima pečenim na roštilju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Ajvar i Lutenica
Recepti Lora i Stoyan
Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom
Recepti Pati Jinich
Salsa umak u uličnom stilu