Umak od crnog vina i rajčica

Kuhari Adam Liaw i Poh Ling Yeow izajedno istražuju neke od najpopularnijih turističkih odredišta Australije i pokazuju svoje kulinarske vještine u pripremanju malezijskih jela koristeći lokalne proizvode. 

 

Sastojci

  • 1,5 kg zrelih rajčica, krupno nasjeckanih
  • 500 g jabuka, s korom
  • 500 g luka, oguljenog i krupno nasjeckanog
  • 150 g smeđeg šećera
  • 150 g bijelog šećera
  • 500 ml jabučnog octa
  • 500 ml crnog vina
  • 50 ml soja umaka
  • 20 g soli
  • 1 žlica mljevene gorušice
  • 2 lista lovora
  • 1 žličica mljevenog pimenta
  • 1 žličica mljevenih klinčića

Priprema

  • Pomiješajte sve sastojke u velikoj posudi i kuhajte na laganoj vatri oko dva sata djelomično pokriveno poklopcem. Zatim ih izmiksajte u blenderu. Začinite solju i paprom po želji. Ako je umak previše tekući, vratite na vatru i kuhajte dok se ne reducira. Ako je pregust, ulijte malo zavrele vode. Kad dostigne željenu konzistenciju, procijedite ga kroz cjediljku i izlijte u bočicu od kečapa za posluživanje.

Povezani recepti

Vidi sve