Umak Gravy
Recept iz: Jamie Oliver
Način pripreme:
1. Krupno narežite komorač i mrkve. Glavice luke narežite na četvrtine i odstranite im samo gornju ljusku. Sve stavite u tavu za pečenje. Po površini nakidajte lovorov list, grančice ružmarina. Stavite i krupno narezanu slaninu.
2. Nožem prerežite kost svakog pilećeg krilca. Posložite krilca po povrću. Začinite solju, paprom i maslinovim uljem, stavite i zvjezdice anisa. Sve lagano promiješajte. Pecite sat vremena na 200 stupnjeva.
3. Izvadite tavu i stavite na jaku vatru. Izgnječite povrće. Dodajte brašno i vruću vodu i nastavite gnječiti. Ostavite umak da krčka 25 minuta tako da ga s vremena na vrijeme promiješate.
4. Umak procijedite kroz sitno cjedilo. Prelijte ga u posudu s poklopcem i zamrznite.
5. Kako biste upotrijebili umak, ugrijte ga i dodajte u posudu u kojoj je pečeno meso, ali prije toga uklonite masnoću od pečenja. Ostavite umak da proključa, a žlicom uklonite ostatke od pečenja mesa. Zalijte narezano pečeno meso ili puricu.
Sastojci
- Sastojci3 vezice komorača 2 mrkve 2 glavice luka 2 lovorova lista 2 vezice ružmarina 2 komada dimljene slanine 8 komda pilećih krilca sol i papar 2 zvjezdice anisa 4 žlice brašna 1 litru vruće vode
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama