Opis
Način pripreme:
1. Krupno narežite komorač i mrkve. Glavice luke narežite na četvrtine i odstranite im samo gornju ljusku. Sve stavite u tavu za pečenje. Po površini nakidajte lovorov list, grančice ružmarina. Stavite i krupno narezanu slaninu.
2. Nožem prerežite kost svakog pilećeg krilca. Posložite krilca po povrću. Začinite solju, paprom i maslinovim uljem, stavite i zvjezdice anisa. Sve lagano promiješajte. Pecite sat vremena na 200 stupnjeva.
3. Izvadite tavu i stavite na jaku vatru. Izgnječite povrće. Dodajte brašno i vruću vodu i nastavite gnječiti. Ostavite umak da krčka 25 minuta tako da ga s vremena na vrijeme promiješate.
4. Umak procijedite kroz sitno cjedilo. Prelijte ga u posudu s poklopcem i zamrznite.
5. Kako biste upotrijebili umak, ugrijte ga i dodajte u posudu u kojoj je pečeno meso, ali prije toga uklonite masnoću od pečenja. Ostavite umak da proključa, a žlicom uklonite ostatke od pečenja mesa. Zalijte narezano pečeno meso ili puricu.
Sastojci
Sastojci
- 3 vezice komorača
- 2 mrkve
- 2 glavice luka
- 2 lovorova lista
- 2 vezice ružmarina
- 2 komada dimljene slanine
- 8 komda pilećih krilca
- sol i papar
- 2 zvjezdice anisa
- 4 žlice brašna
- 1 litru vruće vode