Umak Gravy

Način pripreme:

1. Krupno narežite komorač i mrkve. Glavice luke narežite na četvrtine i odstranite im samo gornju ljusku.  Sve stavite u tavu za pečenje. Po površini nakidajte lovorov list, grančice ružmarina. Stavite i krupno narezanu slaninu.

2. Nožem prerežite kost svakog pilećeg krilca. Posložite krilca po povrću. Začinite solju, paprom i maslinovim uljem, stavite i zvjezdice anisa. Sve lagano promiješajte. Pecite sat vremena na 200 stupnjeva.

3. Izvadite tavu i stavite na jaku vatru. Izgnječite povrće. Dodajte brašno i vruću vodu i nastavite gnječiti. Ostavite umak da krčka 25 minuta tako da ga s vremena na vrijeme promiješate.

4. Umak procijedite kroz sitno cjedilo. Prelijte ga u posudu s poklopcem i zamrznite.

5. Kako biste upotrijebili umak, ugrijte ga i dodajte u posudu u kojoj je pečeno meso, ali prije toga uklonite masnoću od pečenja. Ostavite umak da proključa, a žlicom uklonite ostatke od pečenja mesa. Zalijte narezano pečeno meso ili puricu.

Sastojci

  • Sastojci3 vezice komorača 2 mrkve 2 glavice luka 2 lovorova lista 2 vezice ružmarina 2 komada dimljene slanine 8 komda pilećih krilca sol i papar 2 zvjezdice anisa 4 žlice brašna 1 litru vruće vode

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve