Opis
Priprema
Na jednake komadiće narežite mrkvu, mahune, cvjetaču i papriku. Luk i češnjak ogulite i luk narežite na komade. U multipraktiku sameljite luk, češnjak i kukui. U loncu zagrijte ulje i popržite smjesu oko 3 minute. Zgnječite stabljiku limunske trave, odrežite gornji list i prepolovite stabljiku. Korijen galangala narežite na kriške i stavite u lonac zajedno s limunskom travom, kockama za juhu i sjemenkama korijandra i kumina. Pržite oko minute i potom dodajte kurkumu i indijski lovor. Dodajte mrkvu i mahune i pržite dok ne budu al dente. Dodajte cvjetaču, papriku, izdanke bambusa, lučice, kokosovo mlijeko i ocat. Čim tekućina zakuha, ukiseljeno je povrće gotovo.
Posluživanje
Ukiseljeno povrće poslužite s bijelom rižom.
Sastojci
Sastojci
- 200 g mrkve
- 150 g mahuna
- 1 mala glavica cvjetače
- 100 g crvene paprike
- 1 velika glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 100 g kukuija
- 1 stabljika limunske trave
- 5 cm korijena galangala
- 3 goveđe kocke za juhu
- 1
- 5 žlica sjemenki korijandra
- 1 žlica sjemenki kumina
- 1 žlica kurkume
- 5 listova indijskog lovora
- 150 g bambusovih izdanaka
- 100 g ukiseljenih lučica
- 1 žlica 80-postotnog octa
- 100 ml kokosova mlijeka
Dodatne potrepštine
- multipraktik
- ulje za prženje