Ukiseljeno povrće bake Mary

Priprema

Na jednake komadiće narežite mrkvu, mahune, cvjetaču i papriku. Luk i češnjak ogulite i luk narežite na komade. U multipraktiku sameljite luk, češnjak i kukui. U loncu zagrijte ulje i popržite smjesu oko 3 minute. Zgnječite stabljiku limunske trave, odrežite gornji list i prepolovite stabljiku. Korijen galangala narežite na kriške i stavite u lonac zajedno s limunskom travom, kockama za juhu i sjemenkama korijandra i kumina. Pržite oko minute i potom dodajte kurkumu i indijski lovor. Dodajte mrkvu i mahune i pržite dok ne budu al dente. Dodajte cvjetaču, papriku, izdanke bambusa, lučice, kokosovo mlijeko i ocat. Čim tekućina zakuha, ukiseljeno je povrće gotovo.

 

Posluživanje

Ukiseljeno povrće poslužite s bijelom rižom.

Sastojci

  • Sastojci200 g mrkve 150 g mahuna 1 mala glavica cvjetače 100 g crvene paprike 1 velika glavica luka 3 češnja češnjaka 100 g kukuija 1 stabljika limunske trave 5 cm korijena galangala 3 goveđe kocke za juhu 15 žlica sjemenki korijandra 1 žlica sjemenki kumina 1 žlica kurkume 5 listova indijskog lovora 150 g bambusovih izdanaka 100 g ukiseljenih lučica 1 žlica 80-postotnog octa 100 ml kokosova mlijekaDodatne potrepštine multipraktik ulje za prženje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve