Ukiseljeno povrće bake Mary
Priprema
Na jednake komadiće narežite mrkvu, mahune, cvjetaču i papriku. Luk i češnjak ogulite i luk narežite na komade. U multipraktiku sameljite luk, češnjak i kukui. U loncu zagrijte ulje i popržite smjesu oko 3 minute. Zgnječite stabljiku limunske trave, odrežite gornji list i prepolovite stabljiku. Korijen galangala narežite na kriške i stavite u lonac zajedno s limunskom travom, kockama za juhu i sjemenkama korijandra i kumina. Pržite oko minute i potom dodajte kurkumu i indijski lovor. Dodajte mrkvu i mahune i pržite dok ne budu al dente. Dodajte cvjetaču, papriku, izdanke bambusa, lučice, kokosovo mlijeko i ocat. Čim tekućina zakuha, ukiseljeno je povrće gotovo.
Posluživanje
Ukiseljeno povrće poslužite s bijelom rižom.
Sastojci
- Sastojci200 g mrkve 150 g mahuna 1 mala glavica cvjetače 100 g crvene paprike 1 velika glavica luka 3 češnja češnjaka 100 g kukuija 1 stabljika limunske trave 5 cm korijena galangala 3 goveđe kocke za juhu 15 žlica sjemenki korijandra 1 žlica sjemenki kumina 1 žlica kurkume 5 listova indijskog lovora 150 g bambusovih izdanaka 100 g ukiseljenih lučica 1 žlica 80-postotnog octa 100 ml kokosova mlijekaDodatne potrepštine multipraktik ulje za prženje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama