Ukiseljeno povrće bake Mary

Ukiseljeno povrće bake Mary

Opis

Priprema

Na jednake komadiće narežite mrkvu, mahune, cvjetaču i papriku. Luk i češnjak ogulite i luk narežite na komade. U multipraktiku sameljite luk, češnjak i kukui. U loncu zagrijte ulje i popržite smjesu oko 3 minute. Zgnječite stabljiku limunske trave, odrežite gornji list i prepolovite stabljiku. Korijen galangala narežite na kriške i stavite u lonac zajedno s limunskom travom, kockama za juhu i sjemenkama korijandra i kumina. Pržite oko minute i potom dodajte kurkumu i indijski lovor. Dodajte mrkvu i mahune i pržite dok ne budu al dente. Dodajte cvjetaču, papriku, izdanke bambusa, lučice, kokosovo mlijeko i ocat. Čim tekućina zakuha, ukiseljeno je povrće gotovo.

 

Posluživanje

Ukiseljeno povrće poslužite s bijelom rižom.

Sastojci

Sastojci

  • 200 g mrkve
  • 150 g mahuna
  • 1 mala glavica cvjetače
  • 100 g crvene paprike
  • 1 velika glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 g kukuija
  • 1 stabljika limunske trave
  • 5 cm korijena galangala
  • 3 goveđe kocke za juhu
  • 1
  • 5 žlica sjemenki korijandra
  • 1 žlica sjemenki kumina
  • 1 žlica kurkume
  • 5 listova indijskog lovora
  • 150 g bambusovih izdanaka
  • 100 g ukiseljenih lučica
  • 1 žlica 80-postotnog octa
  • 100 ml kokosova mlijeka

Dodatne potrepštine

  • multipraktik
  • ulje za prženje

Povezani recepti