Tunjevina s povrćem

Sastojci

  • 300g filea od tunjevine, narezanog na komadiće prikladne za jelo  
  • sol
  • 1 čajna žličica čilija u prahu
  • 1 grančica lišća curryja i dodatno za posluživanje  
  • sok 1 limete
  • 2 jušne žlice ulja  
  • 1 luk srednje veličine, oguljen i narezan na četvrtine  
  • 3 češnja češnjaka, oguljena i sitno nasjeckana  
  • 2 poriluka srednje veličine, oprana i nasjeckana
  • 3 banana čili papričice, nasjeckane
  • 2 dugačke crvene čili papričice, i dodatno za posluživanje    
  • 2 zelene čili papričice, sitno nasjeckane, i dodatno za posluživanje  
  • sol
  • papar
  • slatko kiseli umak
  • 3 jušne žlice umaka od rajčica  
  • 3 jušne žlice octa  
  • voda

Priprema

  • Staviti tunjevinu u posudu sa solju, čilijem u prahu, listovima curryja i sokom od limete. Promiješati da se tuna obloži začinima i ostaviti sa strane da se marinira 10 minuta.
  • Za slatko kiseli umak, pomiješati sve začine i ostaviti sa strane do korištenja.
  • Zagrijati ulje u woku, na jakoj vatri. Kada se počne dimiti, ubaciti luk, češnjak i poriluk.
  • Kada smjesa zamiriše i luk počne postajati proziran, dodati čili papričice i pržiti par minuta uz povremeno miješanje.
  • Dodati tunjevinu i promiješati da se uvalja u smjesu začina. Uliti i umiješati slatko kiseli umak i pokriti wok poklopcem. Ostaviti da se krčka par minuta dok se tunjevina ne skuha.
  • Začiniti solju i paprom i prekriti listovima curryja te sačuvanim čili papričicama. Poslužiti.

Povezani recepti

Vidi sve