Tunjevina s povrćem
Recept iz: Peter Kuruvita
Sastojci
- 300g filea od tunjevine, narezanog na komadiće prikladne za jelo
- sol
- 1 čajna žličica čilija u prahu
- 1 grančica lišća curryja i dodatno za posluživanje
- sok 1 limete
- 2 jušne žlice ulja
- 1 luk srednje veličine, oguljen i narezan na četvrtine
- 3 češnja češnjaka, oguljena i sitno nasjeckana
- 2 poriluka srednje veličine, oprana i nasjeckana
- 3 banana čili papričice, nasjeckane
- 2 dugačke crvene čili papričice, i dodatno za posluživanje
- 2 zelene čili papričice, sitno nasjeckane, i dodatno za posluživanje
- sol
- papar
- slatko kiseli umak
- 3 jušne žlice umaka od rajčica
- 3 jušne žlice octa
- voda
Priprema
- Staviti tunjevinu u posudu sa solju, čilijem u prahu, listovima curryja i sokom od limete. Promiješati da se tuna obloži začinima i ostaviti sa strane da se marinira 10 minuta.
- Za slatko kiseli umak, pomiješati sve začine i ostaviti sa strane do korištenja.
- Zagrijati ulje u woku, na jakoj vatri. Kada se počne dimiti, ubaciti luk, češnjak i poriluk.
- Kada smjesa zamiriše i luk počne postajati proziran, dodati čili papričice i pržiti par minuta uz povremeno miješanje.
- Dodati tunjevinu i promiješati da se uvalja u smjesu začina. Uliti i umiješati slatko kiseli umak i pokriti wok poklopcem. Ostaviti da se krčka par minuta dok se tunjevina ne skuha.
- Začiniti solju i paprom i prekriti listovima curryja te sačuvanim čili papričicama. Poslužiti.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom