Tuniska pečena patka
Recept iz: Adrian Richardson

1. Izbodite kožu pačetine vilicom ili manjim nožem. Začinite ljutom paprikom, kuminom, sjemenkama korijandra, kardamomom, solju i paprom. Ugrijte ulje u velikom loncu s debljim dnom na srednjoj ili jakoj vatri i zapecite pačetinu sa svih strana. Maknite pačetinu s vatre i komade složite u vatrostalnu posudu. Stavite je u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C na 25-30 minuta ili dok meso ne omekša i počne se odvajati od kosti.
2. Kratko popržite luk i češnjak u tavi dok luk ne postane proziran i dok ne omekša, otprilike 4-5 minuta. Dodajte kumin, sjemenke korijandra, kardamom i papriku. Kuhajte još minutu ili dok sastojci ne otpuste aromu. Dodajte feferon, grožđice, bademe i pinjole. Začinite solju i paprom. Dodajte šafran, lovorov list i narezani đumbir. Prebacite smjesu u vatrostalnu posudu s debljim dnom.
3. Prepržite rižu na tavi. Dodajte temeljac i zagrijte. Ulijte sadržaj u lonac s ostalim sastojcima.
4. Poklopite i prebacite u pećnicu na 18 minuta ili dok riža ne upije svu tekućinu.
5. Poslužite pačetinu na posteljici od riže i začinite svježim korijandrom i peršinom.
6. Poprskajte sokom limete, maslinovim uljem i sirupom od nara.
Sastojci
- Sastojci1 kg pačetine narezane na komade ¼ šalice ulja 1 luk sitno nasjeckan 1 dugački crveni feferon sitno nasjeckan 2 do 3 režnja češnjaka usitnjenog 1 žličica ljute paprike ½ žličice sjemenki kumina prženih i mljevenih ½ žličice sjemenki korijandra prženih i mljevenih 1 žličica mahuna kardamoma prženih i mljevenih 1 žličica grožđica ¼ šalice badema ¼ šalice pinjola prstohvat šafrana 1 lovorov list korijen đumbira narezan 1 kg pačetine narezane na komade ¼ šalice ulja 1 luk sitno nasjeckan 1 dugački crveni feferon sitno nasjeckan 2 do 3 režnja češnjaka usitnjenog 1 žličica ljute paprike ½ žličice sjemenki kumina prženih i mljevenih ½ žličice sjemenki korijandra prženih i mljevenih 1 žličica mahuna kardamoma prženih i mljevenih 1 žličica grožđica ¼ šalice badema ¼ šalice pinjola prstohvat šafrana 1 lovorov list korijen đumbira narezan 2 ½ šalice temeljcZa posluživanje sok jedne limete ½ vezice korijandra ½ vezice peršina sirup od nara
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adrian Richardson
Korejske okruglice
Recepti Adrian Richardson
Kokice sa slaninom i sirom
Recepti Adrian Richardson
Smotuljci od naan kruha s piletinom na maslacu
Recepti Adrian Richardson
Prljavi Martini
Recepti Adrian Richardson
Richov Rocky Road
Recepti Adrian Richardson
Slanina glazirana javorom i kavom
Recepti Adrian Richardson
Tacosi s račićima, avokadom i čilijem
Recepti Adrian Richardson
Pečena piletina i rolica s umakom
Recepti Adrian Richardson
Hrđavi čavao
Recepti Adrian Richardson
Škotsko jaje s tri mesa