Tuna Tataki sa salatom od wakame algi
Recept iz: Justine Schofield
Stavite sake, mirin, sojin umak i rafinirani šećer u malu tavu za umake pa zagrijte na srednjoj do jakoj vatri i ostavite da krčka 3 minute ili dok se mali ne reducira. Dodajte bonito pahuljice, promiješajte da se poveže, a zatim ocijedite u veliku zdjelu. Dodajte češnjak i đumbir.
Zagrijte roštilj tavu i premažite tunjevinu sezamovim uljem, a zatim posipajte s malo soli. Pecite tunjevinu oko 30 sekunda sa svih strana ili dok lagano ne posmeđi. Stavite tunu u marinadu i ostavite u hladnjaku 15-20 minuta.
U međuvremenu, namačite sušene wakame alge u mlačnoj vodi 10-20 minuta da se rehidriraju. Ocijedite wakame alge. Smjestite wakame alge u zdjelu pa dodajte krastavac, rotkvice i soju. Protresite da se prožmu.
Izvadite tunu iz marinade i zarežite je suprotno od teksture s razmacima od 1cm. Premažite tanjur majonezom te kriške tune složite povrh nje. Žlicom izvadite salatu i nekoliko žlica marinade te ukrasite kozjakom i tostiranim sjemenkama sezama.
Sastojci
- 125ml sakea za kuhanje
- 125ml mirina
- 125ml laganog sojinog umaka
- 3 žlice rafiniranog šećera
- 10g bonito pahuljica
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 češanj češnjaka, tanko narezan
- 2cm komad đumbira, tanko narezan
- 600g sashimi narezane tunjevine, obrezane
- Prstohvat soli
- 30g sušenih wakame algi
- 32 g soja biljke
- 1 žlica sjemenki sezama, tostiranih + dodatno za ukras
- 1 mali libanonski krastavac, oguljen na trake
- 2 rotkvice, tanko narezane
- 1 žlica majoneze
- Hrskavi azijski kozjak, tostirane sjemenke sezama za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Torta od sira s pet sastojaka od malina i čokolade
Recepti Justine Schofield
Alfajores
Recepti Justine Schofield
Baklava Cheesecake
Recepti Justine Schofield
Nabujak od banana
Recepti Justine Schofield
Banoffee Pavlova
Recepti Justine Schofield
Kup od bobica i kreme
Recepti Justine Schofield
Kuglof od maslaca
Recepti Justine Schofield
Desert od bobica
Recepti Justine Schofield
Gusti kolač od karamele
Recepti Justine Schofield
Tartovi od čokolade i džema od višanja