Stavite sake, mirin, sojin umak i rafinirani šećer  u malu tavu za umake pa zagrijte na srednjoj do jakoj vatri i ostavite da krčka 3 minute ili dok se mali ne reducira. Dodajte bonito pahuljice, promiješajte da se poveže, a zatim ocijedite u veliku zdjelu. Dodajte češnjak i đumbir.

Zagrijte roštilj tavu i premažite tunjevinu sezamovim uljem, a zatim posipajte s malo soli. Pecite tunjevinu oko 30 sekunda sa svih strana ili dok lagano ne posmeđi. Stavite tunu u marinadu i ostavite u hladnjaku 15-20 minuta.

U međuvremenu, namačite sušene wakame alge u mlačnoj vodi 10-20 minuta da se rehidriraju. Ocijedite wakame alge. Smjestite wakame alge u zdjelu pa dodajte krastavac, rotkvice i soju. Protresite da se prožmu.

Izvadite tunu iz marinade i zarežite je suprotno od teksture s razmacima od 1cm. Premažite tanjur majonezom te kriške tune složite povrh nje. Žlicom izvadite salatu i nekoliko žlica marinade te ukrasite kozjakom i tostiranim sjemenkama sezama.

Sastojci

  • 125ml sakea za kuhanje
  • 125ml mirina
  • 125ml laganog sojinog umaka
  • 3 žlice rafiniranog šećera
  • 10g bonito pahuljica
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 češanj češnjaka, tanko narezan
  • 2cm komad đumbira, tanko narezan
  • 600g sashimi narezane tunjevine, obrezane
  • Prstohvat soli
  • 30g sušenih wakame algi
  • 32 g soja biljke
  • 1 žlica sjemenki sezama, tostiranih + dodatno za ukras
  • 1 mali libanonski krastavac, oguljen na trake
  • 2 rotkvice, tanko narezane
  • 1 žlica majoneze
  • Hrskavi azijski kozjak, tostirane sjemenke sezama za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve