Priprema:

Ostaviti tunjevinu na sobnoj temperaturi prije kuhanja.

Zagrijati roštilj ploču ili tavu na visoku temperaturu i uliti žličicu ulja. Ispeći tunjevinu s obje strane 10 sekundi, taman toliko da dobije boju. Skinuti s vatre i osušiti na papirnatom ubrusu. Ostaviti sa strane.

U posudi pomiješati majonezu i wasabi. Pomoću kuhinjske četkice namazati smjesu na tunjevinu.

Pomiješati sezam, nori i bonito pahuljice te raširiti na ravnu površinu. Staviti tunjevinu u smjesu da se napravi hrskavi premaz.

Složiti rotkvice na tanjur za posluživanje i staviti krastavac odozgo. Narezati tunjevinu na medaljone veličine 2 cm i staviti na rotkvice i krastavac. Ukrasiti shiso lišćem i servirati.

 

Sastojci

  • 200 g odrezak plavorepe tune
  • 1 žličica suncokretovog ulja
  • 2 žlice japanske majoneze
  • 2 žličice wasabija
  • ½ šalice pečenih sjemenki sezama
  • 1 list nori morske alge, fino nasjeckan
  • 1 žličica bonito pahuljica
  • Ukrašavanje:
  • šaka shiso lista, šifonada
  • ½ malog krastavca, sitno narezanog
  • 128 g ribane daikon rotkvice 

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve