Tuna Tataki
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Ostaviti tunjevinu na sobnoj temperaturi prije kuhanja.
Zagrijati roštilj ploču ili tavu na visoku temperaturu i uliti žličicu ulja. Ispeći tunjevinu s obje strane 10 sekundi, taman toliko da dobije boju. Skinuti s vatre i osušiti na papirnatom ubrusu. Ostaviti sa strane.
U posudi pomiješati majonezu i wasabi. Pomoću kuhinjske četkice namazati smjesu na tunjevinu.
Pomiješati sezam, nori i bonito pahuljice te raširiti na ravnu površinu. Staviti tunjevinu u smjesu da se napravi hrskavi premaz.
Složiti rotkvice na tanjur za posluživanje i staviti krastavac odozgo. Narezati tunjevinu na medaljone veličine 2 cm i staviti na rotkvice i krastavac. Ukrasiti shiso lišćem i servirati.
Sastojci
- 200 g odrezak plavorepe tune
- 1 žličica suncokretovog ulja
- 2 žlice japanske majoneze
- 2 žličice wasabija
- ½ šalice pečenih sjemenki sezama
- 1 list nori morske alge, fino nasjeckan
- 1 žličica bonito pahuljica
- Ukrašavanje:
- šaka shiso lista, šifonada
- ½ malog krastavca, sitno narezanog
- 128 g ribane daikon rotkvice
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom