Opis
Priprema:
Ostaviti tunjevinu na sobnoj temperaturi prije kuhanja.
Zagrijati roštilj ploču ili tavu na visoku temperaturu i uliti žličicu ulja. Ispeći tunjevinu s obje strane 10 sekundi, taman toliko da dobije boju. Skinuti s vatre i osušiti na papirnatom ubrusu. Ostaviti sa strane.
U posudi pomiješati majonezu i wasabi. Pomoću kuhinjske četkice namazati smjesu na tunjevinu.
Pomiješati sezam, nori i bonito pahuljice te raširiti na ravnu površinu. Staviti tunjevinu u smjesu da se napravi hrskavi premaz.
Složiti rotkvice na tanjur za posluživanje i staviti krastavac odozgo. Narezati tunjevinu na medaljone veličine 2 cm i staviti na rotkvice i krastavac. Ukrasiti shiso lišćem i servirati.
Sastojci
200 g odrezak plavorepe tune
1 žličica suncokretovog ulja
2 žlice japanske majoneze
2 žličice wasabija
½ šalice pečenih sjemenki sezama
1 list nori morske alge, fino nasjeckan
1 žličica bonito pahuljica
Ukrašavanje:
- šaka shiso lista, šifonada
- ½ malog krastavca, sitno narezanog
- 128 g ribane daikon rotkvice