Tuna sa jogurtom i grahom
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 4 x 150g odreska tune
- 15 g sjemenki korijandera
- 10 g sjemenki kumina
- 5 g sjemenki komorača
- Kriške korijandera i limete
- 3 g sjemenki žute gorušice
- 1 luk (nasjeckan na kockice)
- 1 češanj češnjaka (nasjeckan)
- 1 crvena čili papričica (sitno nasjeckana)
- 25 mm komadić đumbira (naribanog)
- 5 g kurkume
- 5 g mljevenog korijandera
- 2 šljivar rajčice (nasjeckane)
- 2 čahure kardamoma
- 10 listova curryja
- 150 ml običnog jogurta
- 400 g graha iz konzerve (opranog i osušenog)
Priprema
- 1. Grah – pržite sjemenke gorušice u malo ulja dok ne puknu.
- 2. Dodajte luk, češnjak, čili papričicu, đumbir, kurkumu i mljeveni korijander. Kuhajte pet minuta.
- 3. Dodajte rajčice, kardamom i listove curryja te kuhajte još 5 minuta.
- 4. Dodajte jogurt i grah te kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
- 5. Tuna – lagano zdrobite začine. Utrljajte ili kistom premažite ulje preko tune te utisnite začine u ribu. Začinite i pecite po 30 sekunda sa svake strane u vrlo vrućoj tavi.
- 6. Žlicom rasporedite mješavinu graha na tanjur i tunu smjestite na vrh. Ukrasite korijanderom i limetom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Pljeskavice od svinjetine na žaru s vijetnamskim začinskim biljem (bun cha)
Recepti Luke Nguyen
Jegulja na žaru u limunskoj travi i kurkumi (luon nuong xa)
Recepti Luke Nguyen
Riba iz tave s kurumom i koprom (cha ca hanoi)
Recepti Luke Nguyen
Crveni rak sa soli i paprom (cua rang muoi)
Recepti Luke Nguyen
Šaran kuhan u bambusu (ca nuong tre)