Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.

Sastojci

  • 4 x 150g odreska tune
  • 15 g sjemenki korijandera
  • 10 g sjemenki kumina
  • 5 g sjemenki komorača
  • Kriške korijandera i limete
  • 3 g sjemenki žute gorušice
  • 1 luk (nasjeckan na kockice)
  • 1 češanj češnjaka (nasjeckan)
  • 1 crvena čili papričica (sitno nasjeckana)
  • 25 mm komadić đumbira (naribanog)
  • 5 g kurkume
  • 5 g mljevenog korijandera
  • 2 šljivar rajčice (nasjeckane)
  • 2 čahure kardamoma
  • 10 listova curryja
  • 150 ml običnog jogurta
  • 400 g graha iz konzerve (opranog i osušenog)

Priprema

  • 1. Grah – pržite sjemenke gorušice u malo ulja dok ne puknu.
  • 2. Dodajte luk, češnjak, čili papričicu, đumbir, kurkumu i mljeveni korijander. Kuhajte pet minuta.
  • 3. Dodajte rajčice, kardamom i listove curryja te kuhajte još 5 minuta.
  • 4. Dodajte jogurt i grah te kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
  • 5. Tuna – lagano zdrobite začine. Utrljajte ili kistom premažite ulje preko tune te utisnite začine u ribu. Začinite i pecite po 30 sekunda sa svake strane u vrlo vrućoj tavi.
  • 6. Žlicom rasporedite mješavinu graha na tanjur i tunu smjestite na vrh. Ukrasite korijanderom i limetom.

Povezani recepti

Vidi sve