Tuna sa jogurtom i grahom
Recept iz: Simon Rimmer
Simon Rimmer rođen je 5. svibnja 1963. u Engleskoj. Najprije je studirao modu i dizajn, a kuhati je naučio kasnije, sam. 1990. je kupio svoj prvi restoran, u Manchesteru. Greens je vegetarijanski restoran, a Rimmer je postao poznat upravo po svojoj inovativnoj vegetarijanskoj hrani. 2006. započeo je televizijsku karijeru, a od tada se pojavljivao na brojim TV showovima - i kao natjecatelj i kao voditelj.
Sastojci
- 4 x 150g odreska tune
- 15 g sjemenki korijandera
- 10 g sjemenki kumina
- 5 g sjemenki komorača
- Kriške korijandera i limete
- 3 g sjemenki žute gorušice
- 1 luk (nasjeckan na kockice)
- 1 češanj češnjaka (nasjeckan)
- 1 crvena čili papričica (sitno nasjeckana)
- 25 mm komadić đumbira (naribanog)
- 5 g kurkume
- 5 g mljevenog korijandera
- 2 šljivar rajčice (nasjeckane)
- 2 čahure kardamoma
- 10 listova curryja
- 150 ml običnog jogurta
- 400 g graha iz konzerve (opranog i osušenog)
Priprema
- 1. Grah – pržite sjemenke gorušice u malo ulja dok ne puknu.
- 2. Dodajte luk, češnjak, čili papričicu, đumbir, kurkumu i mljeveni korijander. Kuhajte pet minuta.
- 3. Dodajte rajčice, kardamom i listove curryja te kuhajte još 5 minuta.
- 4. Dodajte jogurt i grah te kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
- 5. Tuna – lagano zdrobite začine. Utrljajte ili kistom premažite ulje preko tune te utisnite začine u ribu. Začinite i pecite po 30 sekunda sa svake strane u vrlo vrućoj tavi.
- 6. Žlicom rasporedite mješavinu graha na tanjur i tunu smjestite na vrh. Ukrasite korijanderom i limetom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Pirjana sipa
Recepti Michel Albert Roux
Škarpina s divljim biljem
Recepti Michel Albert Roux
Morski plodovi s pastisom i crème fraicheom
Recepti Ainsley Harriott
Kozice s čilijem i češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Riblje okruglice iz kaffivagninna
Recepti Ainsley Harriott
Riba s bajan začinskim biljem
Recepti Curtis Stone
Curry od kozica i kapica
Recepti Curtis Stone
Losos na žaru s komoračem i zelenom salsom
Recepti Luca Ciano
Kozice u panceti s umakom od sambuce i maslaca
Recepti Curtis Stone
Brzo pržene kozice s limunskom travom