Opis
Grah – pržite sjemenke gorušice u malo ulja dok ne puknu.
Dodajte luk, češnjak, čili papričicu, đumbir, kurkumu i mljeveni korijander. Kuhajte pet minuta.
Dodajte rajčice, kardamom i listove curryja te kuhajte još 5 minuta.
Dodajte jogurt i grah te kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
Tuna – lagano zdrobite začine. Utrljajte ili kistom premažite ulje preko tune te utisnite začine u ribu. Začinite i pecite po 30 sekunda sa svake strane u vrlo vrućoj tavi.
Žlicom rasporedite mješavinu graha na tanjur i tunu smjestite na vrh. Ukrasite korijanderom i limetom.Sastojci
Sastojci
- 4 x 150g odreska tune
- 15 g sjemenki korijandera
- 10 g sjemenki kumina
- 5 g sjemenki komorača
Za posluživanje
- Kriške korijandera i limete
- 3 g sjemenki žute gorušice
- 1 luk (nasjeckan na kockice)
- 1 češanj češnjaka (nasjeckan)
- 1 crvena čili papričica (sitno nasjeckana)
- 25 mm komadić đumbira (naribanog)
- 5 g kurkume
- 5 g mljevenog korijandera
- 2 šljivar rajčice (nasjeckane)
- 2 čahure kardamoma
- 10 listova curryja
- 150 ml običnog jogurta
- 400 g graha iz konzerve (opranog i osušenog)