Opis

Način pripreme:

1. Izrežite masline na kolutiće. Artičoke krupno narežite, a češnjak i inćune sitno.

2. U posudi umutite punomasno kiselo mlijeko (već promiješano ili blago razrijeđeno vodom) s jajima. Dodajte ih u brašno s praškom za pecivo i mutite dok ne postane glatko. Usitnite gorgonzolu i dodajte masline, artičoke, inćune i češnjak. Dobro promiješajte. Na kraju dodajte listove bosiljka, možete ih i iskidati. Promiješajte.

3. Ulijte smjesu u namašćenu okruglu posudu i dobro je rasporedite. Dodajte i kuglice mozzarelle, možete je I usitniti. Poredajte i rajčice.

4. Pecite "Tulum kruh" u već ugrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.

 

Sastojci

Sastojci

  • 50 g zelenih maslina bez koštica
  • 80 g konzerviranih artičoka
  • 40 g inćuna
  • 2 češnja češnjaka
  • 275 g brašna
  • 7 g praška za pecivo
  • 225 g kiselog mlijeka
  • 2 jaja
  • 100 g gorgonzole
  • 1 vezica bosiljka
  • 125 g mini mozzerelle
  • 100 g cherry-rajčica

Povezani recepti