Zakipite veliki lonac posoljene vode. Dodajte mahune pa čekajte da opet zakipi. Ocijedite i smjesta stavite u zdjelu ledene vode kako bi se zaustavio proces kuhanja.

Za tučeno vrhnje, stavite kiselo i slatko vrhnje, kozji sir, mentu i prstohvat soli u multipraktik. Izmiksajte dok ne postane glatko i svilenkasto. Raširite po srednje plitkom pladnju.

Istucite u velikoj zdjeli češnjak, balzamični ocat i ekstradjevičansko maslinovo ulje. Dodajte ocijeđene i osušene mahune te protresite dobro kroz dressing. Stavite salatu od mahuna povrh tučenog vrhnja.

Sastojci

  • 3 velike šake mahuna, očišćenih
  • 200ml kiselog vrhnja
  • 1 žlica slatkog vrhnja
  • 100g mekog kozjeg sira
  • ½ žličice sušene mente
  • Sol i papar
  • 1 češanj češnjaka, mljeven
  • 1 žlica kvalitetnog zrelog balzamičnog octa
  • 2 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve