Jolanta Delibozova uz svoju šaroliku pozadinu postala je majstorica zanimljivih okusa. Uz svoje eksperimentiranje u kuhinji, stvara drugačije recepte, strast koju je naslijedila od bake.  Sljedeći  recept predstavila nam je u svojoj emisiji Kuhajte pametno. Živite bolje., a inovativna je kombinacija "truffle" gljiva i sira.

 

 

Sastojci

  • Potrebni sastojci za 15-20 komada:50 g bugarskog zelenog sira (tipa gorgonzola) 100 g ovčjeg sira iz salamure 100 g sirovih pistacija 50 g sušenih marelica 1 žlica kiselog vrhnja 1 žličica zelenog čaja

Priprema

  • Način pripreme:
  • 1. U mužaru usitnite pistacije i zapecite ih u suhoj tavi.
  • 2. Naribajte ovčji sir, zeleni sir i obični sir.
  • 3. Promiješajte ih sa zapečenim pistacijama i marelicama narezanim na kockice. Dodajte vrhnje kako biste dobili gustu smjesu od koje ćete lako oblikovati kuglice.
  • 4. Kuglice uvaljajte u ostatak pistacija koje ste samljeli i pomiješali sa zelenim čajem. Po želji poslužite na trokutastom ispečenom kruhu.

Povezani recepti

Vidi sve