Trostruko pečeni krumpirići
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 4 velika krumpira, oguljena
- 3 litre vode
- 150g morske soli
- 1 l običnog ulja za prženje
Priprema
- Narežite krumpire na jednake krumpiriće, debljine i veličine otprilike 2cm x 7 cm.
- Prokuhajte vodu i sol, ubacite krumpiriće i namjestite tajmer na četiri minute na vašem telefonu, zatim ih izvadite i stavite na krpu, te ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- U plitkoj tavi zagrijte ulje do temperature od 140C. U to stavite krumpiriće i pecite četiri minute, izvadite i stavite na krpu, zatim ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- Pojačajte temperaturu do 200C, u to stavite krumpiriće dok ne postanu zlatni i hrskavi, zatim izvadite i odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Kiseli krastavci