Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.

Sastojci

  • 4 velika krumpira, oguljena
  • 3 litre vode
  • 150g morske soli
  • 1 l običnog ulja za prženje

Priprema

  • Narežite krumpire na jednake krumpiriće, debljine i veličine otprilike 2cm x 7 cm.
  • Prokuhajte vodu i sol, ubacite krumpiriće i namjestite tajmer na četiri minute na vašem telefonu, zatim ih izvadite i stavite na krpu, te ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • U plitkoj tavi zagrijte ulje do temperature od 140C. U to stavite krumpiriće i pecite četiri minute, izvadite i stavite na krpu, zatim ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  • Pojačajte temperaturu do 200C, u to stavite krumpiriće dok ne postanu zlatni i hrskavi, zatim izvadite i odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve