Trostruko pečeni krumpirići
Recept iz: Mark Moriarty
Mark Moriarty je zvijezda u kulinarskom svijetu koja je radila u poznatom Greenhouse restoranu u Dublinu i proglašen je mladim kuharom godine Svjetske organizacije San Pellegrino. Njegov inovativni i kreativni pristup hrani donio mu je mjesto na Forbesovoj 30under30 listi.
Sastojci
- 4 velika krumpira, oguljena
- 3 litre vode
- 150g morske soli
- 1 l običnog ulja za prženje
Priprema
- Narežite krumpire na jednake krumpiriće, debljine i veličine otprilike 2cm x 7 cm.
- Prokuhajte vodu i sol, ubacite krumpiriće i namjestite tajmer na četiri minute na vašem telefonu, zatim ih izvadite i stavite na krpu, te ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- U plitkoj tavi zagrijte ulje do temperature od 140C. U to stavite krumpiriće i pecite četiri minute, izvadite i stavite na krpu, zatim ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- Pojačajte temperaturu do 200C, u to stavite krumpiriće dok ne postanu zlatni i hrskavi, zatim izvadite i odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Mini dauphinoise krumpiri
Recepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir