Tropsko žutilo: kolač od banane, ananasa I moussea od manga

Francisco Moreira portugalski je chef koji je radio u raznim luksuznim hotelima i restoranima s Michelinovim zvjezdicama. Trenutno predaje umjetnost čokolade na prestižnoj Akademiji za čokoladu u Belgiji. 

Sastojci

  • ½ ananasa
  • 1 naribana korica limete
  • 100 ml vode
  • 50 g šećera
  • 2 limete (za ukras)
  • 100 g banane
  • 65 g šećera
  • 75 g poluobranog mlijeka
  • 2 jajeta veličine S
  • 25 g suncokretovog ulja
  • 100 g prosijanog brašna
  • 3 g praška za pecivo
  • 3 g sode bikarbone
  • 3 g kuhinjske soli
  • 200 g pulpe manga
  • 3,5 listića želatine
  • 2 bjelanjka jajeta veličine S
  • 20 g šećera
  • 300 g tučenog vrhnja, 35% masnoće

Priprema

  • U posudi zagrijte 100 ml vode i 50 g šećera. Dodajte naribanu koricu limete i ½ ananasa. Poklopite i pustite da se infuzira. Odložite posudu sa strane.
  • Za kolač, u mikseru promiješajte 100 g banane i 65 g šećera. Dodajte 75 g poluobranog mlijeka, 25 g suncokretovog ulja i 2 jajeta. Dodajte 100 g brašna, 3 g praška za pecivo, 3 g sode bikarbone i prstohvat soli. Ponovno promiješajte. Stavite smjesu u kalup za pečenje obložen papirom za pečenje. Stavite u pećnicu na 170° i pecite 12 minuta.
  • Za mousse od manga, ugrijte 200 g pulpe manga i dodajte 3,5 listića želatine koju ste prethodno otopili u vodi i ledu. Istucite 2 bjelanjka, miješajte dok ne dobijete gustu smjesu i dodajte 20 g šećera.
  • Pažljivo dodajte pulpu manga u meringu. Dodajte 300 g tučenog vrhnja.
  • U čašu stavite komadiće ananasa, kolač od banane i mousse od manga. Stavite u hladnjak da se stvrdne.
  • Završite komadićima ananasa i naribanom koricom limete.

Povezani recepti

Vidi sve