Tropsko voće s vrućom čokoladom i pjenicom od kokosa
Recept iz: Justine Schofield
Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.
Sastojci
- ½ ananasa, oguljenog i izvađene sredine, narezanog na kriške od 1 cm
- 2 manga, oguljena i narezana
- 6 azijskih trešanja, prepolovljenih, bez koštica
- Pjenica od kokosa
- 1 ½ lista zlatne želatine
- 200 g bijele čokolade, grubo nasjeckane
- 165 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
- 300 ml vrhnje
- Mrvice kokosa:
- 30 g nasjeckanog kokosa
- sok 1 limete
- Sirup od đumbira
- 1 jušna žlica oguljenog đumbira, naribanog
- 110 g kristal šećera
- 1 mahuna vanilije, prepolovljena i oguljena
Priprema
- 1. Za pjenicu natopite želatinu u posudi hladne vode 5 minuta dok ne omekša.
- 2. Stavite čokoladu u posudu otpornu na toplinu.
- 3. Stavite kokosovo mlijeko u posudu, prokuhajte ga i prelijte čokoladu.
- 4. Miješajte stalno dok se čokolada ne otopi i smjesa ne postane glatka.
- 5. Ocijedite višak vode iz želatine, ulijte je u vruću smjesu kokosa i miješajte dok se želatina ne rastopi u potpunosti.
- 6. Prekrijte smjesu plastičnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- 7. U drugoj posudi zamutite vrhnje dok se ne počnu stvarati vrhovi srednje veličine.
- 8. Nemojte ga zamutiti prejako. Ulijte trećinu vrhnja u ohlađenu smjesu s kokosom i izmiješajte da se sjedini.
- 9. Zatim ubacite još trećinu vrhnja i umutite ponovno.
- 10. Na kraju ubacite posljednju trećinu i umutite. Izlijte smjesu u posudu, prekrijte je i ostavite da se ohladi u hladnjaku 4 do 6 sati, a najbolje preko noći.
- 11. Za koricu, stavite sjeckani kokos u tavu, stavite na srednju vatru i stalno miješajte 4 minute ili dok kokos ne porumeni.
- 12. Ostavite da se ohladi i dodajte sok limete.
- 13. Za sirup pomiješajte đumbir, 250 ml vode, šećer i sjemenke vanilije u zdjelicu i prokuhajte smjesu.
- 14. Smanjite kuhalo na srednju vatru i kuhajte 15 minuta ili dok se ne stvori gusti sirup.
- 15. Izvadite sjemenke vanilije i ostavite sa strane da se ohladi.
- 16. Stavite ananas, mango i azijske trešnje u posudu, prelijte sirupom i lagano izmiješajte.
- 17. Složite voće na pojedinačne tanjure, prekrijte komadićima kokosa i prelijte velikom šefljom pjenice od kokosa.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Čašice Banoffee pite
Recepti Mary Berry
Desert s čokoladnim tartufima
Recepti Mary Berry
Glazirani francuski tart od bresaka
Recepti Mary Berry
Čokoladne brownie kocke
Recepti Kirsten Tibballs
Parfe s bijelom čokoladom i kikirikijem
Recepti Mary Berry
Galette od krušaka i borovnica
Recepti Kirsten Tibballs
Semifredo s jagodama i vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Tart s malinama i slatkim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Čokoladni kolač rocky road
Recepti Kirsten Tibballs
Pikantni čokoladni napitak s ledom