Justine Schofield australska je kuharica, autorica i TV voditeljica.

Sastojci

  • ½ ananasa, oguljenog i izvađene sredine, narezanog na kriške od 1 cm 
  • 2 manga, oguljena i narezana
  • 6 azijskih trešanja, prepolovljenih, bez koštica
  • Pjenica od kokosa
  • 1 ½ lista zlatne želatine
  • 200 g  bijele čokolade, grubo nasjeckane
  • 165 ml kokosovog mlijeka iz konzerve 
  • 300 ml vrhnje
  • Mrvice kokosa:
  • 30 g nasjeckanog kokosa 
  •  sok 1 limete
  • Sirup od đumbira
  • 1 jušna žlica oguljenog đumbira, naribanog
  • 110 g kristal šećera 
  • 1 mahuna vanilije, prepolovljena i oguljena

Priprema

  • 1. Za pjenicu natopite želatinu u posudi hladne vode 5 minuta dok ne omekša.
  • 2. Stavite čokoladu u posudu otpornu na toplinu.
  • 3. Stavite kokosovo mlijeko u posudu, prokuhajte ga i prelijte čokoladu.
  • 4. Miješajte stalno dok se čokolada ne otopi i smjesa ne postane glatka.
  • 5. Ocijedite višak vode iz želatine, ulijte je u vruću smjesu kokosa i miješajte dok se želatina ne rastopi u potpunosti.
  • 6. Prekrijte smjesu plastičnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  • 7. U drugoj posudi zamutite vrhnje dok se ne počnu stvarati vrhovi srednje veličine.
  • 8. Nemojte ga zamutiti prejako. Ulijte trećinu vrhnja u ohlađenu smjesu s kokosom i izmiješajte da se sjedini.
  • 9. Zatim ubacite još trećinu vrhnja i umutite ponovno.
  • 10. Na kraju ubacite posljednju trećinu i umutite. Izlijte smjesu u posudu, prekrijte je i ostavite da se ohladi u hladnjaku 4 do 6 sati, a najbolje preko noći.
  • 11. Za koricu, stavite sjeckani kokos u tavu, stavite na srednju vatru i stalno miješajte 4 minute ili dok kokos ne porumeni.
  • 12. Ostavite da se ohladi i dodajte sok limete.
  • 13. Za sirup pomiješajte đumbir, 250 ml vode, šećer i sjemenke vanilije u zdjelicu i prokuhajte smjesu.
  • 14. Smanjite kuhalo na srednju vatru i kuhajte 15 minuta ili dok se ne stvori gusti sirup.
  • 15. Izvadite sjemenke vanilije i ostavite sa strane da se ohladi.
  • 16. Stavite ananas, mango i azijske trešnje u posudu, prelijte sirupom i lagano izmiješajte.
  • 17. Složite voće na pojedinačne tanjure, prekrijte komadićima kokosa i prelijte velikom šefljom pjenice od kokosa.

Povezani recepti

Vidi sve