Tropski marshmallow

Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Annabel nam donosi još jedan zanimljiv recept koji kombinira američki marshmallow i voćne sastojke.

 

 

Sastojci

  • 1.5 šalice kokosova brašna
  • 0.5 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice gustina
  • 0.5 šalice narančina soka
  • 2 žlice limunova soka
  • 6 žličica želatine u prahu
  • 1 šalica vode
  • 2 bjelanjka
  • prstohvat soli

Priprema

  • 1. U posudi promiješajte kokosovo brašno sa šećerom u prahu i gustinom.
  • 2. Staklenu tavu veličine 35x20 cm namastite uljem. Pospite polovinom suhe smjese.
  • 3. U maloj posudi pomiješajte narančin i limunov sok. Pospite želatinom i dobro promiješajte. Ako nastanu grudice, izvadite ih.
  • 4. Istucite bjelanjke s prstohvatom soli dok ne nastane tvrda pjena.
  • 5. U lonac ulijte šećer i vodu i promiješajte. Čim sirup proključa, ostavite ga da se kuha oko 10-15 minuta. Izmjerite temperaturu sirupa termometrom, mora biti 125 stupnjeva. Dodajte sok od citrusa sa želatinom i snažno promiješajte. Uklonite s vatre.
  • 6. Šećerni sirup ulijte u tankome mlazu bjelanjcima, miješajući na manjoj brzini. Smjesa mora udvostručiti svoj volumen i istodobno se ohladiti.
  • 7. Prebacite smjesu u lim. Ravnomjerno je rasporedite. Gore pospite ostatkom suhe smjese. Lim pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi oko 3 sata.
  • 8.  Oštrim nožem, umočenim u vruću vodu, narežite smjesu na jednake kvadrate. Uvaljajte bombone u kokosovo brašno. Tako oblikovane bombone pohranite u metalnu kutiju tako da između slojeva postavite papir za pečenje. Bomboni mogu stajati oko 2-3 tjedna.
  • 9. Prije konzumacije bombona nabodite ih na čačkalice i kratko ispecite na roštilju.
  • Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/

Povezani recepti

Vidi sve