Tropski marshmallow

Tropski marshmallow

Opis

Način pripreme:

1. U posudi promiješajte kokosovo brašno sa šećerom u prahu i gustinom.

2. Staklenu tavu veličine 35x20 cm namastite uljem. Pospite polovinom suhe smjese.

3. U maloj posudi pomiješajte narančin i limunov sok. Pospite želatinom i dobro promiješajte. Ako nastanu grudice, izvadite ih.

4. Istucite bjelanjke s prstohvatom soli dok ne nastane tvrda pjena.

5. U lonac ulijte šećer i vodu i promiješajte. Čim sirup proključa, ostavite ga da se kuha oko 10-15 minuta. Izmjerite temperaturu sirupa termometrom, mora biti 125 stupnjeva. Dodajte sok od citrusa sa želatinom i snažno promiješajte. Uklonite s vatre.

6. Šećerni sirup ulijte u tankome mlazu bjelanjcima, miješajući na manjoj brzini. Smjesa mora udvostručiti svoj volumen i istodobno se ohladiti.

7. Prebacite smjesu u lim. Ravnomjerno je rasporedite. Gore pospite ostatkom suhe smjese. Lim pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi oko 3 sata.

8.  Oštrim nožem, umočenim u vruću vodu, narežite smjesu na jednake kvadrate. Uvaljajte bombone u kokosovo brašno. Tako oblikovane bombone pohranite u metalnu kutiju tako da između slojeva postavite papir za pečenje. Bomboni mogu stajati oko 2-3 tjedna.

9. Prije konzumacije bombona nabodite ih na čačkalice i kratko ispecite na roštilju.

 

Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/

Sastojci

Sastojci

  • 1.5 šalice kokosova brašna
  • 0.5 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice gustina
  • 0.5 šalice narančina soka
  • 2 žlice limunova soka
  • 6 žličica želatine u prahu
  • 1 šalica vode
  • 2 bjelanjka
  • prstohvat soli

Povezani recepti