Tropski marshmallow
Recept iz: Annabel Langbein
Annabel Langbein poznata je kulinarska stručnjakinja iz Novoga Zeland, koja je objavila čak 25 kuharica i vodila tri emisije. Annabel nam donosi još jedan zanimljiv recept koji kombinira američki marshmallow i voćne sastojke.
Sastojci
- 1.5 šalice kokosova brašna
- 0.5 šalice šećera u prahu
- 2 žlice gustina
- 0.5 šalice narančina soka
- 2 žlice limunova soka
- 6 žličica želatine u prahu
- 1 šalica vode
- 2 bjelanjka
- prstohvat soli
Priprema
- 1. U posudi promiješajte kokosovo brašno sa šećerom u prahu i gustinom.
- 2. Staklenu tavu veličine 35x20 cm namastite uljem. Pospite polovinom suhe smjese.
- 3. U maloj posudi pomiješajte narančin i limunov sok. Pospite želatinom i dobro promiješajte. Ako nastanu grudice, izvadite ih.
- 4. Istucite bjelanjke s prstohvatom soli dok ne nastane tvrda pjena.
- 5. U lonac ulijte šećer i vodu i promiješajte. Čim sirup proključa, ostavite ga da se kuha oko 10-15 minuta. Izmjerite temperaturu sirupa termometrom, mora biti 125 stupnjeva. Dodajte sok od citrusa sa želatinom i snažno promiješajte. Uklonite s vatre.
- 6. Šećerni sirup ulijte u tankome mlazu bjelanjcima, miješajući na manjoj brzini. Smjesa mora udvostručiti svoj volumen i istodobno se ohladiti.
- 7. Prebacite smjesu u lim. Ravnomjerno je rasporedite. Gore pospite ostatkom suhe smjese. Lim pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se stegne na sobnoj temperaturi oko 3 sata.
- 8. Oštrim nožem, umočenim u vruću vodu, narežite smjesu na jednake kvadrate. Uvaljajte bombone u kokosovo brašno. Tako oblikovane bombone pohranite u metalnu kutiju tako da između slojeva postavite papir za pečenje. Bomboni mogu stajati oko 2-3 tjedna.
- 9. Prije konzumacije bombona nabodite ih na čačkalice i kratko ispecite na roštilju.
- Za više recepata i informacija posjetite: http://www.annabel-langbein.com/
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Mille feuille pogačice s čokoladom
Recepti Michel Albert Roux
Oreilettes
Recepti Michel Albert Roux
Poširane breskve s mačjim jezicima
Recepti Michel Albert Roux
Sufle od jagoda s pistacijama
Recepti Michel Albert Roux
Glazirana dinja sa šećerom i borovnicama
Recepti Ainsley Harriott
Staklenke s jagodama, keksima i cheesecakeom
Recepti Ainsley Harriott
Betsyne palačinkice s džemom od rabarbare i maline i šlagom
Recepti Ainsley Harriott
Pire od jagoda s kremom od bazge
Recepti Curtis Stone
Slatki složenac od kroasana i lješnjaka
Recepti Luca Ciano
Sgroppino od limuna sa želeom od prosecca