Opis
Slatki sirup od đumbira: staviti šećer i đumbir u mali lonac zajedno s pola šalice vode i zakuhati. Kad se počne zgušnjavati ukloniti s vatre i ohladiti na sobnu temperaturu.
Umutiti tamarind pastu, limunovu koricu i sok te metvicu.
Složiti voće u plitke zdjelice i preliti sirupom. Za bolju hrskavost i ljepši izgled ukrasiti prženim kokosovim listićima i đumbirom.
Sastojci
- 4 ličija (azijske trešnje), oguljena i prepolovljena
- ½ šalice grožđa, bobe prerezane popola
- 2 manga, izvaditi košticu, oguliti koru, prepoloviti po dužini
- ½ ananasa, oguljeno meso narezati na štapiće od 10 cm
- 2 žlice sitnog šećera
- 1 žlica lagano osušena đumbira + dodatno za ukrašavanje
- ½ žlica tamarind paste
- 1 limeta, sok i naribana korica
- 3 grančice metvice, sitno nasjeckati
- 2 žlice kokosovih listića, preprženih