Opis
Priprema:
Kečap od rajčice
1. Na maslinovu ulju na umjerenoj temperaturi ispržite crveni luk, češnjak i zelenu papričicu dok ne omekšaju. Ne smije potamnjeti.
2. Nakon 3 do 4 minute dodajte nasjeckane rajčice; pustite da se reducira.
3. Nakon što se reducira, dodajte šećer i ocat od crnog vina.
4. Prebacite u blender i blendajte do teksture kečapa. Pripazite da se prije blendanja tekućina ispravno reducirala. U protivnom, nećete dobiti gusti kečap.
Pivsko tijesto
5. U većoj staklenoj zdjeli od običnog brašna, soli, suhog kvasca, šećera i piva pripremite pivsko tijesto. Sve dobro izmiješajte i pustite da odstoji 10 minuta.
6. Umočite trlje u tijesto i pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnožutu boju i postanu hrskave.
7. Poslužite s kečapom za umakanje te narezanim rajčicama prelivenima maslinovim uljem.
Sastojci
Kečap od rajčice
- 2 crvena luka
- nasjeckana
- 3 češnja češnjaka
- 1 zelena čili papričica
- maslinovo ulje
- 8 rajčica
- 1 velika žlica šećera u prahu
- 2 velike žlice octa od crnog vina
Pivsko tijesto
- 250 g brašna
- 5 g suhog kvasca
- 0.5 čajne žličice šećera
- 0.5 čajne žličice soli
- 350 ml crnog piva
Riba
- 4 filetirane trlje
- sol