Trlja u pivskom tijestu s kečapom od rajčice

Trlja u pivskom tijestu s kečapom od rajčice

Opis

Priprema:

Kečap od rajčice   

1. Na maslinovu ulju na umjerenoj temperaturi ispržite crveni luk, češnjak i zelenu papričicu dok ne omekšaju. Ne smije potamnjeti.  

2. Nakon 3 do 4 minute dodajte nasjeckane rajčice; pustite da se reducira.

3. Nakon što se reducira, dodajte šećer i ocat od crnog vina.

4. Prebacite u blender i blendajte do teksture kečapa. Pripazite da se prije blendanja tekućina ispravno reducirala. U protivnom, nećete dobiti gusti kečap.

Pivsko tijesto

5. U većoj staklenoj zdjeli od običnog brašna, soli, suhog kvasca, šećera i piva pripremite pivsko tijesto. Sve dobro izmiješajte i pustite da odstoji 10 minuta.

6. Umočite trlje u tijesto i pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnožutu boju i postanu hrskave.

7. Poslužite s kečapom za umakanje te narezanim rajčicama prelivenima maslinovim uljem.  

 

 

Sastojci

Kečap od rajčice

  • 2 crvena luka
  • nasjeckana
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 zelena čili papričica
  • maslinovo ulje
  • 8 rajčica
  • 1 velika žlica šećera u prahu
  • 2 velike žlice octa od crnog vina

Pivsko tijesto

  • 250 g brašna
  • 5 g suhog kvasca
  • 0.5 čajne žličice šećera
  • 0.5 čajne žličice soli
  • 350 ml crnog piva

Riba

  • 4 filetirane trlje
  • sol

Povezani recepti