Trlja u pivskom tijestu s kečapom od rajčice

Priprema:

Kečap od rajčice   

1. Na maslinovu ulju na umjerenoj temperaturi ispržite crveni luk, češnjak i zelenu papričicu dok ne omekšaju. Ne smije potamnjeti.  

2. Nakon 3 do 4 minute dodajte nasjeckane rajčice; pustite da se reducira.

3. Nakon što se reducira, dodajte šećer i ocat od crnog vina.

4. Prebacite u blender i blendajte do teksture kečapa. Pripazite da se prije blendanja tekućina ispravno reducirala. U protivnom, nećete dobiti gusti kečap.

Pivsko tijesto

5. U većoj staklenoj zdjeli od običnog brašna, soli, suhog kvasca, šećera i piva pripremite pivsko tijesto. Sve dobro izmiješajte i pustite da odstoji 10 minuta.

6. Umočite trlje u tijesto i pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnožutu boju i postanu hrskave.

7. Poslužite s kečapom za umakanje te narezanim rajčicama prelivenima maslinovim uljem.  

 

 

Sastojci

  • Kečap od rajčice2 crvena luka nasjeckana 3 češnja češnjaka 1 zelena čili papričica maslinovo ulje 8 rajčica 1 velika žlica šećera u prahu 2 velike žlice octa od crnog vinaPivsko tijesto250 g brašna 5 g suhog kvasca 0.5 čajne žličice šećera 0.5 čajne žličice soli 350 ml crnog pivaRiba4 filetirane trlje sol

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve