Trlja u pivskom tijestu s kečapom od rajčice
Recept iz: Nathan Outlaw
Priprema:
Kečap od rajčice
1. Na maslinovu ulju na umjerenoj temperaturi ispržite crveni luk, češnjak i zelenu papričicu dok ne omekšaju. Ne smije potamnjeti.
2. Nakon 3 do 4 minute dodajte nasjeckane rajčice; pustite da se reducira.
3. Nakon što se reducira, dodajte šećer i ocat od crnog vina.
4. Prebacite u blender i blendajte do teksture kečapa. Pripazite da se prije blendanja tekućina ispravno reducirala. U protivnom, nećete dobiti gusti kečap.
Pivsko tijesto
5. U većoj staklenoj zdjeli od običnog brašna, soli, suhog kvasca, šećera i piva pripremite pivsko tijesto. Sve dobro izmiješajte i pustite da odstoji 10 minuta.
6. Umočite trlje u tijesto i pržite u dubokom ulju dok ne poprime zlatnožutu boju i postanu hrskave.
7. Poslužite s kečapom za umakanje te narezanim rajčicama prelivenima maslinovim uljem.
Sastojci
- Kečap od rajčice2 crvena luka nasjeckana 3 češnja češnjaka 1 zelena čili papričica maslinovo ulje 8 rajčica 1 velika žlica šećera u prahu 2 velike žlice octa od crnog vinaPivsko tijesto250 g brašna 5 g suhog kvasca 0.5 čajne žličice šećera 0.5 čajne žličice soli 350 ml crnog pivaRiba4 filetirane trlje sol
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom