Tripice u zapadnoindijskom stilu

Tripice u zapadnoindijskom stilu

Opis

1. Na slaboj vatri ugrijte ulje u tavi s debelim dnom i blago popržite češnjak i luk dvije do tri minute ili dok luk ne omekša.

2. Dodajte papriku, lovor, piment, kumin, feferon, štapić cimeta i muškatni oraščić. Dobro promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta.

3. Dodajte tripice, pastu od rajčice i dovoljno temeljca da prekrije tripice.

4. Pirjajte na slaboj vatri dva sata ili dok tripice ne omekšaju i dok se umak ne zgusne.

5. Začinite po želji solju i paprom i umiješajte mladi luk, korijandar i rum.

6. Začinite svježe cijeđenim sokom limete i poslužite.

Sastojci

Sastojci

  • 1
  • 5 kg prokuhanih tripica u trakama
  • 2 lovorova lista
  • 2 režnja češnjaka
  • krupno nasjeckana
  • ¼ žličice pimenta
  • ½ žličice kumina
  • prženog i mljevenog
  • 1 papričica habanero
  • krupno nasjeckana
  • 1 štapić cimeta
  • 1 luk
  • sitno nasjeckan
  • 1 crvena paprika
  • bez sjemenki
  • narezana na komadiće
  • 1 zelena paprika
  • bez sjemenki
  • narezana
  • ½ žličice muškatnog oraščića
  • naribanog
  • 2 žličice paste od rajčice
  • ¼ šalice ruma
  • sok dviju limeta
  • ½ vezice mladog luka
  • krupno nasjeckanog
  • ½ vezice korijandra
  • krupno nasjeckanog
  • sol i papar

Povezani recepti