Tripice u zapadnoindijskom stilu

1. Na slaboj vatri ugrijte ulje u tavi s debelim dnom i blago popržite češnjak i luk dvije do tri minute ili dok luk ne omekša.

2. Dodajte papriku, lovor, piment, kumin, feferon, štapić cimeta i muškatni oraščić. Dobro promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta.

3. Dodajte tripice, pastu od rajčice i dovoljno temeljca da prekrije tripice.

4. Pirjajte na slaboj vatri dva sata ili dok tripice ne omekšaju i dok se umak ne zgusne.

5. Začinite po želji solju i paprom i umiješajte mladi luk, korijandar i rum.

6. Začinite svježe cijeđenim sokom limete i poslužite.

Sastojci

  • Sastojci 15 kg prokuhanih tripica u trakama 2 lovorova lista 2 režnja češnjaka krupno nasjeckana ¼ žličice pimenta ½ žličice kumina prženog i mljevenog 1 papričica habanero krupno nasjeckana 1 štapić cimeta 1 luk sitno nasjeckan 1 crvena paprika bez sjemenki narezana na komadiće 1 zelena paprika bez sjemenki narezana ½ žličice muškatnog oraščića naribanog 2 žličice paste od rajčice ¼ šalice ruma sok dviju limeta ½ vezice mladog luka krupno nasjeckanog ½ vezice korijandra krupno nasjeckanog sol i papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve