„Tripice“ od gljiva
Recept iz: Jolanta Delibozova
Način pripreme:
1. Očistite gljive,narežite ih na krupne komade i ispržite na 2 žlice maslaca. Ulijte toliko vode koliko želite da juha bude gusta. Kuhajte 30 minuta, a na kraju posolite i dodajte papar. Ulijte svježe mlijeko i ostavite da proključa.
2. Na preostalom maslacu ispržite crvenu papriku (po želji dodajte i ljutu papriku) i dodajte gljivama. Promiješajte.
3. U mužaru istucite češnjak s malo sol, a zatim ga u posudici zalijte octom. Poslužite s juhom.
Sastojci
- Sastojci4 žlice kravljeg maslaca 1 šalica crvene paprike češnjak po želji ocat po želji ljuta papričica po želji sol i papar po želji 500 g svježih gljiva (bukovače šampinjoni vrganji)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom