Opis
Način pripreme:
1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Za oblatne rastopite maslac i ostavite ga da se malo ohladi. Razmutite jaja, šećer i vanilin šećer mikserom. Dodajte rastopljeni maslac te ponovno istucite. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih dodajte jajima te promiješajte silikonskom lopaticom. Dodajte i sol te ponovno promiješajte. Prebacite smjesu u lim obložen papirom za pečenje i poravnajte. Pecite 10 minuta.
2. Za kremu zagrijte mlijeko s polovicom šećera, stavite sjemenke iz mahune vanilije. Žicom za miješanje istucite drugu polovicu šećera s žutanjcima i kukuruznim škrobom. U tankom mlazu, malo pomalo ulijevajte vruće mlijeko k žutanjcima da se temperiraju. Vratite smjesu u posudu i stavite na vatru. Kuhajte na umjerenoj vatri uz neprestano miješanje dok se krema ne zgusne.
3. Ulijte kremu u posudu za miješanje mikserom, dodajte čokoladu i pomiješajte da se rastopi. Ostavite kremu da se ohladi. Stavite u nju hladan maslac i tucite.
4. U čaše u hrpicama stavite oblatnu, kremu i svježe plodove.
Sastojci
Za oblatne
- 160 g maslaca
- 160 g šećera
- 160 g jaja (3 kom.)
- 170 g brašna
- 4 g praška za pecivo
- 2 g soli
- 10 g vanilin šećera
Za kremu
- 1 l svježeg mlijeka
- 200 g žumanjaka
- 80 g kukuruznog škroba
- 100 g bijele čokolade
- 200 g šećera
- 80 g maslaca
- 1/2 mahune vanilije