Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa.

Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije. 

Sastojci

  • 160 g maslaca
  • 160 g šećera
  • 160 g jaja (3 kom.)
  • 170 g brašna
  • 4 g praška za pecivo
  • 2 g soli
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 l svježeg mlijeka
  • 200 g žumanjaka
  • 80 g kukuruznog škroba
  • 100 g bijele čokolade
  • 200 g šećera
  • 80 g maslaca
  • 1/2 mahune vanilije
  • Svježe jagode i kupine prema ukusu

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (na vrući zrak). Za oblatne rastopite maslac i ostavite ga da se malo ohladi. Razmutite jaja, šećer i vanilin šećer mikserom. Dodajte rastopljeni maslac te ponovno istucite. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo te ih dodajte jajima te promiješajte silikonskom lopaticom. Dodajte i sol te ponovno promiješajte. Prebacite smjesu u lim obložen papirom za pečenje i poravnajte. Pecite 10 minuta.
  • 2. Za kremu zagrijte mlijeko s polovicom šećera, stavite sjemenke iz mahune vanilije. Žicom za miješanje istucite drugu polovicu šećera s žutanjcima i kukuruznim škrobom. U tankom mlazu, malo pomalo ulijevajte vruće mlijeko k žutanjcima da se temperiraju. Vratite smjesu u posudu i stavite na vatru. Kuhajte na umjerenoj vatri uz neprestano miješanje dok se krema ne zgusne.
  • 3. Ulijte kremu u posudu za miješanje mikserom, dodajte čokoladu i pomiješajte da se rastopi. Ostavite kremu da se ohladi. Stavite u nju hladan maslac i tucite.
  • 4. U čaše u hrpicama stavite oblatnu, kremu i svježe plodove.

Povezani recepti

Vidi sve