Tradicionalni tatarski odrezak

Sastojci

  • 400 g flama (juneća potrbušina)
  • 20 g kapara
  • 1 ljutika
  • 50 g kiselih krastavaca
  • pola vezice kovrčavog peršina
  • 2 žumanjka
  • 1 velika žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 velika žlica umaka worcester
  • 15 velika žlica senfa
  • nekoliko kapi Tabasca
  • 1 velika žlica koncentrata rajčice
  • cvijet soli
  • svježe mljeveni crni papar
  • 4 kriške tamnog beskvasnog kruha

Priprema

  • 1. Meso stavite u zamrzivač na 30 minuta.
  • 2. Ohlađeno meso narežite na trakice, a zatim ga sitno nasjeckajte (ne smije biti presitno, mora zadržati teksturu).
  • 3. Nasjeckajte kapre. Ogulite i nasjeckajte ljutiku. Kisele krastavce također sitno nasjeckajte. Peršin natrgajte i sitno nasjeckajte. Tataru dodajte žumanjke, maslinovo ulje, umak worcester, senf, tabasco, koncentrat rajčice, cvijet soli i papar. Dodajte tri četvrtine kiselih krastavaca i tri četvrtine kapara i sve zajedno pažljivo promiješajte.
  • 4. Kruh zapecite da dobije boju.
  • 5. Tatar zagrabite i stavite u izrezivač na sredinu tanjura. Maknite izrezivač, isto ponovite na ostalim tanjurima. Ukrasite s malo peršina, kiselih krastavaca i kapara. Uz jelo poslužite zapečeni kruh.

Povezani recepti

Vidi sve