Tradicionalni tatarski odrezak

Priprema

Meso stavite u zamrzivač na 30 minuta. Ohlađeno meso narežite na trakice, a zatim ga sitno nasjeckajte (ne smije biti presitno, mora zadržati teksturu).

Nasjeckajte kapre. Ogulite i nasjeckajte ljutiku. Kisele krastavce također sitno nasjeckajte. Peršin natrgajte i sitno nasjeckajte. Tataru dodajte žumanjke, maslinovo ulje, umak worcester, senf, tabasco, koncentrat rajčice, cvijet soli i papar. Dodajte tri četvrtine kiselih krastavaca i tri četvrtine kapara i sve zajedno pažljivo promiješajte.

Kruh zapecite da dobije boju.

Posluživanje

Tatar zagrabite i stavite u izrezivač na sredinu tanjura. Maknite izrezivač, isto ponovite na ostalim tanjurima. Ukrasite s malo peršina, kiselih krastavaca i kapara. Uz jelo poslužite zapečeni kruh.

Sastojci

  • Sastojci400 g flama (juneća potrbušina) 20 g kapara 1 ljutika 50 g kiselih krastavaca pola vezice kovrčavog peršina 2 žumanjka 1 velika žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 velika žlica umaka worcester 15 velika žlica senfa nekoliko kapi Tabasca 1 velika žlica koncentrata rajčice cvijet soli svježe mljeveni crni papar 4 kriške tamnog beskvasnog kruhaDodatno potrebno izrezivač promjera 10 cm

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve