Tradicionalni tatarski odrezak
Priprema
Meso stavite u zamrzivač na 30 minuta. Ohlađeno meso narežite na trakice, a zatim ga sitno nasjeckajte (ne smije biti presitno, mora zadržati teksturu).
Nasjeckajte kapre. Ogulite i nasjeckajte ljutiku. Kisele krastavce također sitno nasjeckajte. Peršin natrgajte i sitno nasjeckajte. Tataru dodajte žumanjke, maslinovo ulje, umak worcester, senf, tabasco, koncentrat rajčice, cvijet soli i papar. Dodajte tri četvrtine kiselih krastavaca i tri četvrtine kapara i sve zajedno pažljivo promiješajte.
Kruh zapecite da dobije boju.
Posluživanje
Tatar zagrabite i stavite u izrezivač na sredinu tanjura. Maknite izrezivač, isto ponovite na ostalim tanjurima. Ukrasite s malo peršina, kiselih krastavaca i kapara. Uz jelo poslužite zapečeni kruh.Sastojci
- Sastojci400 g flama (juneća potrbušina) 20 g kapara 1 ljutika 50 g kiselih krastavaca pola vezice kovrčavog peršina 2 žumanjka 1 velika žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 velika žlica umaka worcester 15 velika žlica senfa nekoliko kapi Tabasca 1 velika žlica koncentrata rajčice cvijet soli svježe mljeveni crni papar 4 kriške tamnog beskvasnog kruhaDodatno potrebno izrezivač promjera 10 cm
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom