Tradicionalni tatarski odrezak

Sastojci
- 400 g flama (juneća potrbušina)
- 20 g kapara
- 1 ljutika
- 50 g kiselih krastavaca
- pola vezice kovrčavog peršina
- 2 žumanjka
- 1 velika žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 velika žlica umaka worcester
- 15 velika žlica senfa
- nekoliko kapi Tabasca
- 1 velika žlica koncentrata rajčice
- cvijet soli
- svježe mljeveni crni papar
- 4 kriške tamnog beskvasnog kruha
Priprema
- 1. Meso stavite u zamrzivač na 30 minuta.
- 2. Ohlađeno meso narežite na trakice, a zatim ga sitno nasjeckajte (ne smije biti presitno, mora zadržati teksturu).
- 3. Nasjeckajte kapre. Ogulite i nasjeckajte ljutiku. Kisele krastavce također sitno nasjeckajte. Peršin natrgajte i sitno nasjeckajte. Tataru dodajte žumanjke, maslinovo ulje, umak worcester, senf, tabasco, koncentrat rajčice, cvijet soli i papar. Dodajte tri četvrtine kiselih krastavaca i tri četvrtine kapara i sve zajedno pažljivo promiješajte.
- 4. Kruh zapecite da dobije boju.
- 5. Tatar zagrabite i stavite u izrezivač na sredinu tanjura. Maknite izrezivač, isto ponovite na ostalim tanjurima. Ukrasite s malo peršina, kiselih krastavaca i kapara. Uz jelo poslužite zapečeni kruh.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha