Opis

Pećnicu zagrijati na 200°C. Maslac i chipotle čili staviti u manji lonac, zajedno s korom jedne limete, mljevenim korijanderom i malo soli. Polako zagrijavati da se upiju arome i otopi maslac. Jedan list peciva položiti na čistu površinu i premazati s malo ulivenog maslaca. Odozgora na to smjestiti sljedeći list tijesta; ponoviti s preostalim listovima da se dobiju 2 snopa od 6 slojeva. Koristeći se tanjurom ili tanjurićem kao vodilicama izreže se 6 diskova iz naslaganog tijesta. Staviti na lim za pečenje obložen papirom za pečenje; takav papir staviti i na vrh i na to još jedan pladanj na vrhu da se poravna.

Peći u pećnici 20 minuta dok se ne zazlati pa potuno ohladiti.

Izrezati ribu na kockice od ½ cm. Na ribu iscijediti sok limete. Dodati ljutiku i rajčicu te sve staviti na 10 minuta u hladnjak radi marniranja. Ocijediti tekućinu i odvojiti ili izrezati zrna kukuruza iz klipa. Dodati kukuruz, avokado, korijander i maslinovo ulje. Začiniti po ukusu.

Staviti bogatu žlicu sirove ribe na tostadu prije samog posluživanja. Jesti odmah.

Sastojci

  • 50 g maslaca
  • 1 žlica chipotle čili papričica u ljutom umaku, izmiješano u pastu
  • 2 limete i naribana kora jedne
  • 1 žlica mljevena korijandera
  • prstohvat soli
  • 12 listova lisnatog tijesta
  • 200 g fileta bakalara bez kože i kostiju (ili po izboru bilo koja svježa bijela riba)
  • 1 francuska ljutika, sitno nasjeckana
  • ½ rajčice, bez sjemenki, sitno nasjeckati
  • 1 kukuruz na klipu, zacrniti na roštilju ili peći na otvorenim plamenu
  • ½ avokado, sitne kockice
  • 2 grančice korijandera, sitno nasjeckati
  • ½ žlice maslinova ulja

Povezani recepti