Toskanske Piškote (Cantucci)

Toskanske Piškote (Cantucci)

Opis

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C, stavite rešetke na vrh i na dno. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.

Električnim mikserom na koji je pričvršćen nastavak za miješanje tucite jaja i kristal šećer dok smjesa ne postane blijeda i gusta, oko 5 minuta. Umiješajte koru naranče i vaniliju. Postepeno umiješajte smjesu s brašnom dok se ne sjedini. Umiješajte orašaste plodove i sušeno voće.

Tijesto ravnomjerno rasporedite u dva lima obložena papirom za pečenje tako da svaka polovica tvori pravokutnik dimenzija 23x13cm. Vrhove premažite jajetom i pospite svaki jednom žlicom grubog šećera.

Pecite 25-30 minuta dok ne postanu smeđi, a vrhovi čvrsti na dodir. Okrenite nakon pola vremena pečenja. Limove stavite na žičanu rešetku i ostavite da se keksi hlade 30 minuta. Smanjite temperaturu pećnice na 150°C.

Pravokutnik po pravokutnik tijesta premjestite na dasku za rezanje. Nazubljenim nožem dijagonalno narežite kriške debljine 1,5 cm. Posložite na novi papir za pečenje tako da izrezana strana bude položena.

Pecite oko 40 minuta. Nakon pola vremena pečenja okrenite kekse i limove. Limove stavite na žičanu rešetku i ostavite da se keksi ohlade. Keksi se mogu držati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do 2 tjedna.

Sastojci

Sastojci

  • 2 1/2 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica kosher soli
  • 3 velika jaja i jedan lagano tučen bjelanjak
  • 1 1/4 šalice kristal šećera
  • sitno ribana kora jedne naranče
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 šalica sirovih badema
  • lagano tostiranih i grubo nasjeckanih
  • 1 šalica pistacija
  • lagano tostiranih
  • 1 šalica sušenih bresaka
  • nasjeckanih
  • 3/4 šalice sušenih višanja
  • nasjeckanih
  • 2 žlice grubog šećera za posipanje

Povezani recepti