Tortilje sa salatom gado gado

Tortilje sa salatom gado gado

Opis

Priprema

Gado gado

Zakuhajte vodu i kuhajte jaja oko 9 minuta, tako da budu tvrdo kuhana. Špinat operite i otkinite tvrdu stabljiku. Češnjak ogulite i nasjeckajte. Zagrijte tavu s malo ulja i pržite češnjak, dodajte špinat i pržite dok se špinat ne skupi. Špinat začinite s malo soli i svježe mljevenim paprom. Ocijedite špinat. Tofu narežite na dugačke trakice. Zagrijte malo ulja u lončiću i popržite tofu s obje strane tako da bude hrskav i zlatnosmeđe boje. Ocijedite na kuhinjskom papiru.

Krumpire ogulite i narežite na kriške. Mahune očistite i prepolovite. Zakuhajte vodu i blanširajte mahune tako da budu al dente. Ohladite ih u vodi s ledom. Potom blanširajte klice graha. U istoj vodi skuhajte krumpire i ohladite ih. Krastavac narežite tako da bude iste veličine kao i tofu. Salatu "little gem" narežite na 4 komada.

 

Ljuti umak od maslaca od kikirikija

Češnjak ogulite i nasjeckajte. Ogulite i nasjeckajte ljutiku. Zagrijte ulje u loncu i pržite češnjak i ljutiku oko 2 minute. Dodajte kokosovo mlijeko, umak od soje, sambal i maslac od kikirikija te pjenjačom miješajte dok ne dobijete glatki umak. Dodajte palmin šećer i zakuhajte umak. Miješajte dok se šećer ne otopi te potom maknite lonac s vatre. Ostavite umak da se ohladi.

 

Posluživanje

Razno povrće i salatu stavite u tortilje. Razmrvite emping i krupuk i pospite prženim lukom. Prelijte umakom od kikirikija, zamotajte tortilju i, ako želite, učvrstite je čačkalicom.

Sastojci

Tortilje sa salatom gado gado

  • 2 jaja
  • 400 g špinata
  • 1 češanj češnjaka
  • sol i svježe mljeveni papar
  • 250 g tofua
  • 200 g mahuna
  • 50 g klica graha
  • 2 velika krumpira
  • 1 krastavac
  • 2 glavice salate "little gem"
  • 8 pšeničnih tortilja

Za posipanje

  • 2 žlice prženog luka
  • 50 g empinga (indonezijski čips)
  • 50 g krupuk udanga (krekeri od škampa)

Ljuti umak od maslaca od kikirikija

  • 1 žlica suncokretova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 ljutika
  • 150 ml kokosova mlijeka
  • 2 žlice slatkog umaka od soje
  • 2 žličice sambal oeleka (umak na bazi ljutih papričica)
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 1 žlica palmina šećera

Dodatne potrepštine

  • ulje za prženje

Povezani recepti