Opis
Priprema
Gado gado
Zakuhajte vodu i kuhajte jaja oko 9 minuta, tako da budu tvrdo kuhana. Špinat operite i otkinite tvrdu stabljiku. Češnjak ogulite i nasjeckajte. Zagrijte tavu s malo ulja i pržite češnjak, dodajte špinat i pržite dok se špinat ne skupi. Špinat začinite s malo soli i svježe mljevenim paprom. Ocijedite špinat. Tofu narežite na dugačke trakice. Zagrijte malo ulja u lončiću i popržite tofu s obje strane tako da bude hrskav i zlatnosmeđe boje. Ocijedite na kuhinjskom papiru.
Krumpire ogulite i narežite na kriške. Mahune očistite i prepolovite. Zakuhajte vodu i blanširajte mahune tako da budu al dente. Ohladite ih u vodi s ledom. Potom blanširajte klice graha. U istoj vodi skuhajte krumpire i ohladite ih. Krastavac narežite tako da bude iste veličine kao i tofu. Salatu "little gem" narežite na 4 komada.
Ljuti umak od maslaca od kikirikija
Češnjak ogulite i nasjeckajte. Ogulite i nasjeckajte ljutiku. Zagrijte ulje u loncu i pržite češnjak i ljutiku oko 2 minute. Dodajte kokosovo mlijeko, umak od soje, sambal i maslac od kikirikija te pjenjačom miješajte dok ne dobijete glatki umak. Dodajte palmin šećer i zakuhajte umak. Miješajte dok se šećer ne otopi te potom maknite lonac s vatre. Ostavite umak da se ohladi.
Posluživanje
Razno povrće i salatu stavite u tortilje. Razmrvite emping i krupuk i pospite prženim lukom. Prelijte umakom od kikirikija, zamotajte tortilju i, ako želite, učvrstite je čačkalicom.
Sastojci
Tortilje sa salatom gado gado
- 2 jaja
- 400 g špinata
- 1 češanj češnjaka
- sol i svježe mljeveni papar
- 250 g tofua
- 200 g mahuna
- 50 g klica graha
- 2 velika krumpira
- 1 krastavac
- 2 glavice salate "little gem"
- 8 pšeničnih tortilja
Za posipanje
- 2 žlice prženog luka
- 50 g empinga (indonezijski čips)
- 50 g krupuk udanga (krekeri od škampa)
Ljuti umak od maslaca od kikirikija
- 1 žlica suncokretova ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1 ljutika
- 150 ml kokosova mlijeka
- 2 žlice slatkog umaka od soje
- 2 žličice sambal oeleka (umak na bazi ljutih papričica)
- 2 žlice maslaca od kikirikija
- 1 žlica palmina šećera
Dodatne potrepštine
- ulje za prženje