Naribajte tikvicu u zdjelu te dodajte prstohvat soli, promiješajte.
Rukama pažljivo stisnite naribanu tikvicu i povremeno preokrenite kako biste uklonili višak vode.
Stavite ocijeđenu tikvicu u čistu zdjelu i odbacite višak vode iz tikvice.
Dodajte jaje i tapioca brašno tikvici i blago promiješajte kuhačom dok se sve ne poveže i ne napravi tijesto.
Podmažite tavu za palačinke ili tavu za prženje malom količinom maslinovog ulja te se pobrinite da je ravnomjerno podmazano. Stavite na srednju vatru tako da se tortilja ispeče ravnomjerno i da ne zagori.
Ulijte tijesto u zagrijanu tavu. Koristeći žlicu, rasporedite tijesto i spljoštite tortilju u tanki oblik palačinke. Pustite da se peče oko minute ili dok ne poprimi lijepu, zlatnu boju. Preokrenite tortilju te je pecite s druge strane još oko 30 sekunda ili dok ne bude pečena.
Poslužite sa šampinjonima zagrijanim na srednjoj vatri s maslacem, maslinovim uljem, češnjakom i svježim biljem dok ne omekša.
Povrh stavite kiselo vrhnje i korijander.

Sastojci

  • 1 velika tikvica, tanko naribana
  • 1 jaje
  • 1 žlica tapioca brašna
  • 100g šampinjona
  • 1 žličica maslaca
  • 1 češanj češnjaka, nariban
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • Stručak svježe nasjeckanog bilja po vašem izboru
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • Grančica korijandera za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve