Tortilja s krumpirima i povrćem u pećnici

Tortilja s krumpirima i povrćem u pećnici

Opis

Način pripreme:

1. Sitno narežite luk i češnjak. Crvenu papriku raspolovite, uklonite sjemenke i narežite na kockice. Stabljiku poriluka preprežite na dva dijela po dužini, dobro operite i narežite na polumjesece.

2. U tavi na malo maslinova ulja ispržite luk i češnjak 2 minute. Dodajte špinat i pržite još 4 minute dok se ne savije. Špinat izvadite na tanjur.

3. U istu tavu ulijte malo maslinova ulja i ispržite ploške krumpira koji ste prethodno kuhali oko 15 minuta. Dodajte papriku i poriluk, promiješajte i pržite oko 4 minute.

4. U posudi razbijte jaja. Dodajte naribani sir i začinite s malo soli i papra.

6. За салатата смесете в купа руколата, нарязаните на кръгчета маслини и разрязаните на половинки чери доматчета. Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин и разбъркайте хубаво.

6. Za salatu u posudi promiješajte rikolu, masline narezane na kolutiće i cherry-rajčice narezane na polovice. Začinite solju, limunovim sokom i maslinovim uljem i dobro promiješajte.

7. Komad tortilje od povrća poslužite sa salatom i komadom bageta.

Sastojci

Za tortilju

  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • 1 stabljika poriluka
  • maslinovo ulje
  • 500 g mladog špinata
  • 350 g kuhanih krumpira
  • 6 jaja
  • 100 g naribanog sira

Za salatu

  • 250 g cherry-rajčica
  • 50 g crnih maslina bez koštica
  • 150 g rikole
  • 150 g kukuruza
  • 50 ml maslinova ulja
  • 1 limun
  • sok

Povezani recepti