Opis
Način pripreme:
1. Sitno narežite luk i češnjak. Crvenu papriku raspolovite, uklonite sjemenke i narežite na kockice. Stabljiku poriluka preprežite na dva dijela po dužini, dobro operite i narežite na polumjesece.
2. U tavi na malo maslinova ulja ispržite luk i češnjak 2 minute. Dodajte špinat i pržite još 4 minute dok se ne savije. Špinat izvadite na tanjur.
3. U istu tavu ulijte malo maslinova ulja i ispržite ploške krumpira koji ste prethodno kuhali oko 15 minuta. Dodajte papriku i poriluk, promiješajte i pržite oko 4 minute.
4. U posudi razbijte jaja. Dodajte naribani sir i začinite s malo soli i papra.
6. За салатата смесете в купа руколата, нарязаните на кръгчета маслини и разрязаните на половинки чери доматчета. Овкусете със сол, лимонов сок и зехтин и разбъркайте хубаво.
6. Za salatu u posudi promiješajte rikolu, masline narezane na kolutiće i cherry-rajčice narezane na polovice. Začinite solju, limunovim sokom i maslinovim uljem i dobro promiješajte.
7. Komad tortilje od povrća poslužite sa salatom i komadom bageta.
Sastojci
Za tortilju
- 1 glavica luka
- 1 češanj češnjaka
- 1 crvena paprika
- 1 stabljika poriluka
- maslinovo ulje
- 500 g mladog špinata
- 350 g kuhanih krumpira
- 6 jaja
- 100 g naribanog sira
Za salatu
- 250 g cherry-rajčica
- 50 g crnih maslina bez koštica
- 150 g rikole
- 150 g kukuruza
- 50 ml maslinova ulja
- 1 limun
- sok